Κορωνοϊός: Αποζημίωση 100 εκατ. ζητούν συγγενείς νεκρών στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Αποζημίωση 100 εκατ. ζητούν συγγενείς νεκρών στην Ιταλία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Νομικό αγώνα κατά των ιταλικών αρχών ξεκίνησαν σήμερα περίπου 500 συγγενείς θυμάτων του κορωνοϊού, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η αγωγή που κατέθεσαν σε δικαστήριο της Ρώμης στρέφεται κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας της γειτονικής χώρας Ρομπέρτο Σπεράνζα και του Περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Οι συγγενείς θυμάτων θεωρούν υπεύθυνους την προεδρία της κυβέρνησης και το ιταλικό υπουργείο Υγείας για ελλιπή και καθυστερημένη αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων τονίζουν ότι βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει, τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η περιφέρεια της Λομβαρδίας, αντιμετώπισαν χαοτικά την πρώτη φάση της πανδημίας, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν εισακούστηκε ούτε η άποψη της επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε.

Υπενθυμίζεται, πως από αύριο, Πέμπτη, η Ιταλία μπαίνει σε νέο lockdown, καθώς όλη η χώρα μετατρέπεται σε «κόκκινη ζώνη», μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ