Ερντογάν: Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ανοιχτή επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

Ερντογάν: Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ανοιχτή επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Ανοιχτή επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για την αγορά των ρωσικών S-400.

«Τι είδους συμμαχία είναι αυτή; Τι είδους συνεργασία είναι αυτή; Αυτή η απόφαση είναι μία ανοιχτή εχθρική επίθεση εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του.

Ο πραγματικός στόχος είναι να μπλοκάρουν την «πρόοδο που ξεκίνησε πρόσφατα η χώρα μας στην αμυντική βιομηχανία και να μας καταστήσουν ξανά απολύτως εξαρτώμενους από αυτούς», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάθε πρόβλημα θα ανοίξει μία πόρτα για εμάς για μία λύση», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που υποστήριξε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από της κυρώσεις. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για μια ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν αποκάλυψε εικόνες από το νέο πυραυλικό αμυντικό σύστημα της Τουρκίας, το ΗΙSAR-Α+, που είπε ότι καθυστέρησε εξαιτίας ενός εμπάργκο σε εξάρτημα που εισάγει η Τουρκία, χωρίς να διευκρινίσει από ποια χώρα.

«Ευτυχώς η Τουρκία έχει αφήσει πίσω της την περίοδο που την "μπλόκαραν" τέτοιες κυρώσεις», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ

Διεθνή / «Θα ήταν πρόεδρος»: Πώς το Νόμπελ έβγαλε τη Ματσάδο από τα σχέδια Τραμπ για τη Βενεζουέλα 

«Αν είχε απορρίψει το Νόμπελ και έλεγε “δεν μπορώ να το δεχθώ γιατί ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ”, σήμερα θα ήταν πρόεδρος της Βενεζουέλας» δήλωσε πηγή του Λευκού Οίκου στη Washington Post
THE LIFO TEAM