Νέα Navtex από την Τουρκία- Για άσκηση νότια της Κρήτης

Νέα Navtex από την Τουρκία- Για άσκηση νότια της Κρήτης Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία συνεχίζει την τακτική της έντασης και των Navtex, καθώς σήμερα εξέδωσε νέα, για άσκηση νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τη Navtex που εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας, τη Δευτέρα θα γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης. Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται εντός της υποτιθέμενης ζώνης του τουρκολυβικού μνημονίου αλλά και εντός της περιοχής της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μόλις χθες, η Τουρκία εξέδωσε Navtex για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, δείχνοντας ότι συνεχίζει την ίδια τακτική, λίγα 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου, όταν θα συζητηθεί το θέμα της συμπεριφοράς της Άγκυρας. Χθες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής, επισημαίνει η Deutsche Welle, σε ανάλυση, στην οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε όλα τα μέτωπα που άνοιξε τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος πρόεδρος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM