ΗΠΑ: Νέοι περιορισμοί στη βίζα για τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

ΗΠΑ: Νέοι περιορισμοί στη βίζα για τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Facebook Twitter
EPA
0

Η Ουάσινγκτον υιοθέτησε περιορισμούς σε ό,τι αφορά στην είσοδο στις ΗΠΑ για τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου.

Με βάση τους νέους κανόνες, που τέθηκαν σε ισχύ χθες, περιορίζεται στον ένα μήνα η διάρκεια της βίζας για τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και τους άμεσους συγγενείς τους. Επίσης, τους επιτρέπεται μία είσοδος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times.

Μέχρι τώρα, τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως και άλλοι Κινέζοι πολίτες, μπορούσαν να λάβουν άδειες παραμονής στις ΗΠΑ διάρκειας έως και 10 ετών.

«Επί δεκαετίες επιτρέπαμε στο ΚΚ Κίνας να έχει ελεύθερη πρόσβαση και χωρίς εμπόδια στους αμερικανικούς θεσμούς και επιχειρήσεις, την ώρα που Αμερικανοί πολίτες στην Κίνα ποτέ δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα », δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους NYT. Οι νέοι περιορισμοί ενδέχεται να αφορούν περίπου 270 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Πεκίνου και η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Σουνγίνγκ έκανε λόγο για κλιμάκωση. «Στις ΗΠΑ ορισμένες ακραίες αντικινεζικές δυνάμεις, με κίνητρο την ιδεολογική μεροληψία και μια βαθιά ριζωμένη ψυχροπολεμική νοοτροπία, καταπιέζουν πολιτικά την Κίνα», δήλωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM