Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών απέκτησε λογαριασμό στο TikTok

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών απέκτησε λογαριασμό στο TikTok Facebook Twitter
EPA
0

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών κάνει τα πρώτα «βήματα» στο TikTok, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους νεαρούς επισκέπτες, όταν η πανδημία επιτρέψει να ανοίξουν ξανά οι πόρτες του.

Δεν είναι ο πρώτος τέτοιος λογαριασμός στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το μουσείο Prado της Μαδρίτης, η πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία και το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ έχουν ήδη κάνει αυτό το βήμα.

@uffizigalleries

Fashion check 👗##outfit ##fashion ##tiktokfashion ##imparacontiktok

♬ Street Fashion Game - JVLES


Λογαριασμό άνοιξε φέτος και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, αλλά ακόμη δεν έχει κάνει ανάρτηση. Αντιθέτως, το Prado κάνει τακτικά δημοσιεύσεις και ήδη έχει περισσότερους από 98.000 followers.

@museodelprado

Grabación del vídeo ##museodelprado & ##Flamenco por el Día del ##Turismo Interpretación de San Jorge y el dragón, de Rubens ##AprendeConTikTok

♬ sonido original - museodelprado

Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι το πρώτο μουσείο που στρέφεται στο TikTok και στόχος των αρμοδίων είναι να αψηφήσουν τις συμβάσεις για να δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα γίνει viral.

@chateaudeversailles

La visite du château de Versailles en 20s ##lumieresur ##foryou ##tiktokacademie ##chateaudeversailles

♬ Immortal Beloved (Instrumental) - BLVKSHP

«Το θέμα είναι να μην έχεις πλάνο. Αν δεν λειτουργείς αυθόρμητα και ενστικτωδώς, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Δεν έχω καν πλάνο για τον επόμενο μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής επικοινωνίας, Τομάς Γκαρνιέ.

@chateaudeversailles

Les moustachus de Versailles s’engagent avec le ##movember ##movember2020

♬ April (No Vocals) - The Young Ebenezers

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι επισκέψεις στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών μειώθηκαν κατά 80% φέτος. Κάτι που έχει πλήξει σημαντικά τα έσοδά του, με συνέπεια να ξεκινήσει πρόσφατα μια έκτακτη καμπάνια για δωρεές. Αν και δεν υπάρχουν επισκέπτες, «τρέχουν» οι λειτουργικές δαπάνες και για τις εργασίες συντήρησης, που φτάνουν σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM