Η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε σπίτια Μαρτύρων του Ιεχωβά σε ολόκληρη τη χώρα και προχώρησε σε συλλήψεις για νέα ποινική υπόθεση εναντίον της απαγορευμένης, στη χώρα, χριστιανικής ομάδας.

 

Η Ερευνητική Επιτροπή (SK) της Ρωσίας δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube όπου έδειχνε άντρες να σπάνε και να εισβάλουν σε ένα διαμέρισμα, όπου και κατάσχεσαν σωρούς από ξένα νομίσματα.

 

Το SK - το οποίο λειτουργεί όπως το FBI - είπε ότι τον Ιούνιο του 2019 στη Μόσχα πραγματοποιήθηκαν «συνωμοτικές συναντήσεις».

 

Ήδη δε, το 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απαγόρευσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως κίνηση «εξτρεμιστική».

 

Σύμφωνα με το SK, η ομάδα της Μόσχας «μελέτησε θρησκευτική λογοτεχνία, διαδίδοντας τις διδασκαλίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά».

 

Πρόσθεσε ότι «στρατολόγησαν νέα μέλη μεταξύ των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και άλλων περιοχών, για να συμμετάσχουν στο απαγορευμένο θρησκευτικό κίνημα».

 

Δεκάδες από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά διώκονται στη Ρωσία για την άσκηση της θρησκείας τους.

 

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε την ανησυχία της για την τακτική καταστολής απέναντι στους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία, λέγοντας ότι το κράτος «ποινικοποίησε την ειρηνική λατρεία 175.000 Ρώσων πολιτών και παραβίασε το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία που κατοχυρώνεται στο ρωσικό σύνταγμα».

 

Τον Δεκέμβριο του 2018, ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί διώκονταν οι θρησκείες.

 

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χαιρέτισε την απαγόρευση του 2017. Ένας ανώτερος Ορθόδοξος κληρικός, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, χαρακτήρισε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «ολοκληρωτική αίρεση» στη ρωσική τηλεόραση.

 

«Είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς ότι αυτοί οι οπαδοί της αίρεσης θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Αλλά τουλάχιστον θα σταματήσουν να ισχυρίζονται ότι είναι χριστιανική θρησκεία. Με άλλα λόγια, στην «αγορά» των υφιστάμενων χριστιανικών αιρέσεων, αυτό το προϊόν δεν θα είναι πλέον στο προσκήνιο. Και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο. Θα σώσει οικογένειες. Ανθρώπινες ζωές» πρόσθεσε.

 

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ιδρύθηκαν στις ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα και εμμένουν σε μια αρκετά κυριολεκτική ανάγνωση της Βίβλου, απορρίπτοντας τις ερμηνείες πολλών χριστιανών μελετητών και του χριστιανικού δόγματος της Αγίας Τριάδας.

 

Πιστεύουν ότι η τελική μάχη μεταξύ καλού και κακού θα συμβεί σύντομα. Μεταξύ άλλων είναι ειρηνιστές, πραγματοποιούν κήρυγμα από πόρτα σε πόρτα και αντιτίθενται στις μεταγγίσεις αίματος.

 

 

Με πληροφορίες του BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr