Γαλλία: Εκστρατεία κατά των χριστουγεννιάτικων αγορών μέσω Amazon για να τονωθούν τα «καταστήματα της γειτονιάς»

Γαλλία: Εκστρατεία κατά των χριστουγεννιάτικων αγορών μέσω Amazon για να τονωθούν τα «καταστήματα της γειτονιάς» Facebook Twitter
EPA
0

Βουλευτές της αριστεράς και οικολόγοι στη Γαλλία, όπως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, προσωπικότητες του πολιτισμού και ενώσεις υπογράφουν μια εκστρατεία που ξεκίνησε σήμερα στο διαδίκτυο με την οποία καλούν τους πολίτες να αποφύγουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους μέσω του ιστότοπου Amazon.


«Αγαπημένε Άγιε Βασίλη, φέτος δεσμευόμαστε σε #ΧριστούγενναΧωρίςAmazon», αναφέρουν οι υπογράφοντες.
Μεταξύ των οργανώσεων που συνυπογράφουν την αίτηση είναι η Greenpeace, η France Nature Environment, αλλά και η συνομοσπονδία εμπόρων της Γαλλίας, όπως και ο κινηματογραφιστής Σιρίλ Ντιόν, η συγγραφέας Κριστίν Ορμπάν και άλλοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πολιτισμού.


Οι υπογράφοντες παρουσιάζουν με μελανά χρώματα τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Amazon, ενώ καλούν τους πολίτες να προτιμήσουν τα κοντινά τους καταστήματα ή την κυκλική οικονομία για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.


«Δεν είναι απλώς μια έκκληση να μην κάνουμε παραγγελίες μέσω του Amazon, είναι μια θετική εκστρατεία υπέρ των κοντινών μας καταστημάτων και ενός πιο βιώσιμου διαδικτυακού εμπορίου», δήλωσε ο Γάλλος βουλευτές Ματιέ Ορφελέν.


Οι υπογράφοντες ζητούν επίσης την υιοθέτηση νόμων που θα περιορίζουν την ανάπτυξη του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου στη Γαλλία.


Εξάλλου, σε μια ξεχωριστή κίνηση, με άρθρο τους πολιτικοί, συνδικαλιστές, εκδότες και βιβλιοπώλες ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτο φόρο στις πωλήσεις του Amazon, υπογραμμίζοντας «την άμεση ανάγκη να σταματήσει η επέκταση του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM