Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία τη Δευτέρα

Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία τη Δευτέρα Facebook Twitter
Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Ίσως και εκατοντάδες άνθρωποι μαχαιρώθηκαν ή σφαγιάστηκαν μέχρι θανάτου στην πόλη Mai-Kadra (May Cadera) στη Νοτιοδυτική Ζώνη της Περιφέρειας Tigray της Αιθιοπίας το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Το ειδικό τμήμα του Οργανισμού (Crisis Evidence Lab) εξέτασε και έχει επαληθεύσει ψηφιακά φρικτές φωτογραφίες και βίντεο από σώματα σκορπισμένα σε όλη την πόλη ή που μεταφέρονται με φορεία, συνεχίζει.

Επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες ήταν πρόσφατες και χρησιμοποιούσαν δορυφορικές εικόνες, τις οποίες τοποθέτησαν γεωγραφικά στο Mai-Kadra στην πολιτεία Tigray (14.071008, 36.564681).

«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή ενός πολύ μεγάλου αριθμού αμάχων, οι οποίοι φαίνεται να ήταν εργάτες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία της οποίας την πραγματική έκταση θα δείξει μόνο ο χρόνος, καθώς η επικοινωνία στο Tigray παραμένει κλειστή», δήλωσε η Deprose Muchena, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ανατολική και Νότια Αφρική.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει κάθε επικοινωνία στο Tigray ως πράξη υπευθυνότητας και διαφάνειας για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην περιοχή, καθώς και να διασφαλίσει την απεριόριστη πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και επιτηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για την τεκμηρίωση και την έκθεση παραβιάσεων από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές της σύγκρουσης.» επισημαίνει.

Σημειώνει δε ότι δεν μπόρεσε ακόμη να επιβεβαιώσει ποιος ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες, αλλά μίλησε με μάρτυρες που δήλωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαϊκού Tigray (TPLF) ήταν υπεύθυνες για τις μαζικές δολοφονίες, προφανώς αφού υπέστησαν ήττα από τις ομοσπονδιακές  δυνάμεις.

Τρία άτομα δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι οι επιζώντες της σφαγής τους είπαν ότι δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Ειδικής Αστυνομίας της Tigray και άλλα μέλη της TPLF.

«Υπήρξε μια στρατιωτική επιχείρηση από το ΕΤΑ και την Ειδική Δύναμη της Αχάρα εναντίον της Ειδικής Αστυνομίας και της πολιτοφυλακής της Tigray σε ένα μέρος που ονομάζεται Λούγκντι κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 9 Νοεμβρίου.

Αφού νίκησαν τις δυνάμεις της Tigray, το ΕΤΑ πέρασε τη νύχτα στα περίχωρα της πόλης Mai-Kadra. Όταν μπήκαμε, είδαμε πολλά πτώματα, ποτισμένα στο αίμα, στους δρόμους και τους κοιτώνες που συχνάζουν εποχιακοί εργάτες.

Η θέα ήταν πραγματικά εξευτελιστική και εξακολουθώ να είμαι σοκαρισμένος και αγωνίζομαι να διαχειριστώ αυτή την εμπειρία», δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ένας πολίτης που έφτασε στην πόλη μετά την ανάκτησή του από την EDF.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM