Ουκρανία: Στο νοσοκομείο ο Ζελένσκι λόγω κορωνοϊού, ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα

Ουκρανία: Στο νοσοκομείο ο Ζελένσκι λόγω κορωνοϊού, ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού, ενώ η χώρα κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρέθηκε θετικός στον ιό. Αρχικά αποφασίστηκε να μείνει στο σπίτι του, αλλά στη συνέχεια ο πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επειδή εκεί υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για αυτοαπομόνωση και φροντίδα των ασθενών με κορωνοϊό, δήλωσε εκπρόσωπός του. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει «τίποτα σοβαρό» σε ό,τι αφορά στην υγεία του Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει να εργάζεται από το νοσοκομείο και μεταξύ άλλων έκανε τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το γραφείο του.

Σήμερα η Ουκρανία ανακοίνωσε 11.057 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας. Στη χώρα έχουν καταγραφεί έως τώρα 500.865 μολύνσεις και 9.145 θάνατοι από τον ιό, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Πέρα από τον Ζελένσκι άλλα τρία μέλη της κυβέρνησης- οι υπουργοί Οικονομικών και Άμυνας και υψηλόβαθμος συνεργάτης του προέδρου- έχουν επίσης βρεθεί θετικοί στον ιό. Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επιβολή lockdown σε εθνικό επίπεδο τα σαββατοκύριακα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της έξαρσης των κρουσμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM