Ν. Ζηλανδία: Έκτακτα μέτρα στο Όκλαντ, λόγω «μυστηριώδους» κρούσματος κορωνοϊού

Ν. Ζηλανδία: Έκτακτα μέτρα στο Όκλαντ, λόγω «μυστηριώδους» κρούσματος κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Pixabay
0

Οι υγειονομικές αρχές της Ν. Ζηλανδίας «κλείνουν» εν μέρει το κέντρο του Όκλαντ, καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς μία φοιτήτρια μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

«Για προληπτικούς λόγους, ζητάμε από όσους εργάζονται στο κέντρο του Όκλαντ να δουλέψουν από το σπίτι αύριο, για τις περιπτώσεις που αυτό μπορεί να γίνει. Αν πρέπει να πάτε στην περιοχή, παρακαλώ φορέστε μάσκες και κρατήστε αποστάσεις, ενώ οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή αυτής της μόλυνσης», δήλωσε ο Κρις Χίπκινς, υπουργός αρμόδιος για τα θέματα κορωνοϊού.

Η μυστηριώδης περίπτωση, που αφορά μια φοιτήτρια, ανησυχεί τις αρχές, καθώς η γυναίκα δεν έχει καμία σύνδεση με περιοχές κινδύνου, όπως τα σύνορα. Η φοιτήτρια έκανε το τεστ την Τρίτη και της είπαν να μείνει στο σπίτι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Όμως, την Τετάρτη πήγε στη δουλειά της φορώντας μάσκα, σε θέση που έχει επαφή με πελάτες.

«Τηλεφώνησε στη δουλειά της για να πει ότι είναι άρρωστη, μετά την οδηγία να απομονωθεί, αλλά έπειτα από τη συζήτηση με τον διευθυντή της πήγε στη δουλειά και φόρεσε μάσκα», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Το τεστ της γυναίκας βγήκε θετικό στον κορωνοϊό την Πέμπτη. Πλέον έχει μεταφερθεί σε εγκατάσταση καραντίνας, όπως και δύο φίλοι της παρότι αισθάνονται καλά. Όμως, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πώς μολύνθηκε, παρότι οι αρμόδιοι έχουν μιλήσει επανειλημμένα μαζί της.

Ενώ είχε μολυνθεί από τον ιό, η φοιτήτρια έκανε αρκετές μετακινήσεις με Uber, επισκέφθηκε εστιατόρια και καφέ για παραλαβή takeaway πακέτου, ενώ πήγε και σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Νέας Ζηλανδίας. Αντιθέτως, δεν έχει πάει στο πανεπιστήμιό της από τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες που ζουν στο ίδιο κτίριο με τη φοιτήτρια να μπουν σε καραντίνα. Εκεί πήγε κινητή μονάδα ελέγχων, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι κοινοί χώροι.

«Εργαζόμαστε για να ιχνηλατήσουμε τις κινήσεις αυτού του ατόμου την τελευταία εβδομάδα, για να καθορίσουμε πώς μολύνθηκε», δήλωσε ο δρ. Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, γενικός διευθυντής υγείας της Ν. Ζηλανδίας. «Επίσης είναι σε εξέλιξη γονιδιακός έλεγχος, που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν υπάρχουν πιθανές συνδέσεις με προηγούμενες περιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Ο τρόπος που έχει αντιμετωπίσει η Ν. Ζηλανδία την πανδημία έχει εγκωμιαστεί διεθνώς. Η κυβέρνηση επέβαλε από νωρίς σκληρά μέτρα και πλέον οι πολίτες της απολαμβάνουν «ελευθερίες» που παραμένουν απαγορευμένες για το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Στη Ν. Ζηλανδία έχουν καταγραφεί λιγότερα από 2.000 κρούσματα και 25 θάνατοι.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM