Η αλυσίδα McDonald's ανακοίνωσε πως θα προσθέσει στο fast food μενού της μπέργκερ από λαχανικά και μία σειρά από «εναλλακτικές τροφές» αντί του κρέατος μέσα στο 2021. 

 

Η σειρά McPlant (μτφρ McΦυτά) θα περιλαμβάνει υποκατάστατα μοσχαριού και κοτόπουλου, καθώς και πρωινά σάντουιτς χωρίς κρέας. Η κίνηση έρχεται σε μία περίοδο που η τράπεζα Barclays προβλέπει ότι η αγορά «εναλλακτικών τροφών» θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια, αγγίζοντας τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029.

 

Για το vegan εγχείρημα, τα McDonald's έχουν ήδη δοκιμάσει συνταγές με «φυτικό κρέας» της καναδικής εταιρείας Beyond Meat. Ωστόσο οι μετοχές της Beyond Meat έπεσαν αμέσως μετά την ανακοίνωση, καθώς δεν είναι σαφές με ποιον θα συνεργαστεί τελικά ο κολοσσός του γρήγορου φαγητού. 

 

Η «στροφή» σε τροφές με φυτική βάση, υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και από τους περιβαλλοντολόγους που τονίζουν πως μόνο μία πιο «πράσινη διατροφή» είναι βιώσιμη για το κλίμα και τους περιορισμένους φυσικούς πόρους στον πλανήτη. 

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία, καθώς πιστεύουμε ότι έχουμε αποδείξει ότι τα προϊόντα μας είναι πεντανόστιμα», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής των διεθνών επιχειρήσεων των McDonald's, Ian Borden. 

 

Τα McDonald's γίνονται έτσι η τελευταία αλυσίδα που ανοίγεται στην αγορά της vegan διατροφής, καθώς διεθνείς ανταγωνιστές της όπως Burger King, White Castle και Dunkin προσφέρουν εδώ και καιρό μπέργκερ με «κρέας» από λαχανικά. 

 

Το 70% των εσόδων των McDonald's προέρχονται από προϊόντα όπως το Big Mac, τα McNuggets και οι τηγανητές πατάτες. Εν μέσω πανδημίας, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του έτους, στην έκθεση που παρουσιάστηκε την Δευτέρα. 

 

Τα McDonald's επιμένουν να μην αποκαλύπτουν με μια εταιρεία θα συνεργαστούν για τα McPlant, αλλά η Beyond Meat επιμένει πως θα συμμετέχει. «H Beyond Meat και τα McDonald's συνδημιούργησαν το φυτικό μπέρκγερ που θα είναι διαθέσιμο στη σειρά McPlant», λέει η εταιρεία από τον Καναδά. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr