ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ιβάνκα Τραμπ χάνει ρόλο και δουλειά – Τι θα κάνει μετά;

Η Ιβάνκα Τραμπ χάνει ρόλο και δουλειά – Τι θα κάνει μετά; Facebook Twitter
Η Ιβάνκα Τραμπ θα χάσει ρόλο και δουλειά – Τι θα κάνει στο μέλλον; (EPA)
0

Η Ιβάνκα Τραμπ δεν χάνει απλώς τον ρόλο της ως πρώτη κόρη των ΗΠΑ. Χάνει και τη δουλειά της μετά την ήττα του πατέρα της Ντόναλντ Τραμπ από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Στον Λευκό Οίκο του πατέρα της, η Ιβάνκα Τραμπ εργάζεται ως «σύμβουλος του Προέδρου», με υποτιθέμενο «χαρτοφυλάκιο» την «εκπαίδευση και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και των οικογενειών τους, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική εξέλιξη μέσω της ανάπτυξης εργατικού δυναμικού, της κατάρτισης δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας».

Πριν από αυτό, «επέβλεπε την ανάπτυξη και τις εξαγορές» για την εταιρεία ακινήτων του πατέρα της, στον Όμιλο Τραμπ.

Αλλά είχε και μια σειρά ρούχων. Εμφανίστηκε και ως κριτής στο ριάλιτι σόου - επίσης του πατέρα της - «The Apprentice».

Αλλά ο ρόλος της στον Λευκό Οίκο και το γεγονός ότι σχεδόν όλη η επαγγελματική της ιστορία είναι συνδεδεμένη με τον πατέρα της, εγείρει το εξής ερώτημα: Τι θα κάνει τώρα;

Αν και η Ιβάνκα θα μπορούσε πιθανώς να επιστρέψει στον Όμιλο Τραμπ, ενδεχομένως αυτός να μην είναι ο πιο σταθερός χώρος εργασίας για εκείνη, όταν ο πατέρας της αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Και αυτό γιατί το γραφείο του εισαγγελέα στο Μανχάταν ζητά τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ σε μια «περίπλοκη οικονομική έρευνα» με αναφορές για «εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά στον Οργανισμό Τραμπ» στο νομικό του αίτημα.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης διερευνά επίσης εάν ο Οργανισμός Τραμπ και οι εκπρόσωποί του διόγκωσαν την αξία του κτήματος Seven Springs, ενός ακινήτου βόρεια της Νέας Υόρκης.

Ο έλεγχος του γενικού εισαγγελέα  πραγματοποιήθηκε αφού ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Michael Cohen κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι είχε διογκώσει την αξία των περιουσιακών του στοιχείων, έτσι ώστε να λάβει πιο ευνοϊκά δάνεια και συμβόλαια για ασφάλιστρα.

Αλλά απίθανη φαίνεται και η επιστροφή της στον κόσμο της μόδας καθώς δεν υφίσταται πλέον η επωνυμία της. Τον Ιούλιο του 2018 ανακοίνωσε το κλείσιμο της εταιρείας της επικαλούμενη το έργο της στην Ουάσιγκτον.

Το ίδιο δυσάρεστες ήταν και οι συνθήκες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης. Οι Neiman Marcus και Nordstrom εγκατέλειψαν τη γραμμή της Ιβάνκα το 2017, επικαλούμενες «κακή απόδοση».

Την ίδια εποχή υπήρξε και μια εκστρατεία, που ζητούσε από τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης να εγκαταλείψουν το εμπορικό σήμα της Ιβάνκα ως κίνηση διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του Τραμπ.

Υπάρχουν, ωστόσο, φήμες που θέλουν την Ιβάνκα να έχει κάποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με το περιοδικό OK!, η οικογένεια Τραμπ είχε λάβει «πολλές προσφορές για τηλεοπτικά ριάλιτι», πριν καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Οι ίδιες πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι η Ιβάνκα ήταν ιδιαίτερα περιζήτητη.

«Πρέπει να θυμάστε ότι τα τηλεοπτικά ριάλιτι έκαναν αυτή την οικογένεια σούπερσταρ. Η εμφάνιση στο The Celebrity Apprentice δίπλα στον πατέρα τους Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν την Ιβάνκα, τον Ντόναλντ Τζ. και τον Έρικ σταρ» αναφέρει το περιοδικό OK!, επικαλούμενο πληροφορίες εκ των έσω.

«Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη η επιστροφή τους στα τηλεοπτικά ριάλιτι και ούτε το γεγονός ότι η Ιβάνκα είναι το μέλος της οικογένειας που λαμβάνει τις περισσότερες προσφορές, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος που είχε δείξει και το Dancing With the Stars.»

«Θα μπορούσε να έχει τη δική της εκπομπή εάν ήθελε» πρόσθεσε η πηγή.

Από την άλλη, οι πρόσφατες δηλώσεις της Ιβάνκα Τραμπ υποδηλώνουν ένα συνεχές ενδιαφέρον για τη δημόσια ζωή. Ενδεχομένως ακόμη και για την πολιτική.

Σε συνέντευξή της στο RealClearPolitics την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ρεαλίστρια «όσον αφορά τα πάντα».

Ανάλογης πεποίθησης με εκείνη του πατέρα της ότι δηλαδή, η πολιτική αφορά τους ανθρώπους και όχι τα κόμματα, η Ιβάνκα Τραμπ φέρεται να είπε πως αναγνωρίζει τον εαυτό της ως «Τραμπ-Ρεπουμπλικανή».

Ερωτηθείσα εάν θεωρεί τον εαυτό της λαϊκίστρια, απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες πως «Νομίζω ότι πολλές από αυτές τις ετικέτες, για να είμαι ειλικρινής, είναι πραγματικά περιοριστικές, όσον αφορά αυτό που αποκαλεί κάποιος τον εαυτό του ή τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του. Αλλά δεν απορρίπτω καθόλου αυτή την ετικέτα».

Σε αυτή τη συνέντευξη, η Ιβάνκα Τραμπ για πρώτη φορά εμφανίστηκε κατά της άμβλωσης.

«Σέβομαι όλες τις πτυχές μιας πολύ προσωπικής και ευαίσθητης συζήτησης», είπε όταν ρωτήθηκε για την άμβλωση, «αλλά είμαι επίσης μητέρα τριών παιδιών και η μητρότητα με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά το πώς σκέφτομαι αυτά τα πράγματα. Είμαι υπέρ της ζωής», είπε.

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει όμως στο μέλλον, η Ιβάνκα Τραμπ, θα τα πάει καλύτερα από τα εκατομμύρια των Αμερικανών που είναι άνεργοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σχολιάζει ο Guardian.

Αυτή και ο σύζυγός της, σύμβουλος ακίνητων και σύμβουλος του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, καταχώρησαν από 36.151.214 έως 157.020.085 δολάρια στους λογαριασμούς τους μόνο για το 2019, σύμφωνα με το Citizens for Responsibility and Ethics της Ουάσιγκτον.

Ο Guardian επιχείρησε να λάβει σχετικό σχόλιο από τον Όμιλο Τραμπ αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Με πληροφορείς του Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ