H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία- Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία- Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Η Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν.

Η 56χρονη γερουσιαστής της Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση του αντιπροέδρου.

Η Χάρις, της οποίας η μητέρα και ο πατέρας μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ινδία και την Τζαμάικα αντίστοιχα, αρχικά ήταν αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, καθώς ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος.

Αποχώρησε τελικά από αυτή την «κούρσα» και- παρότι είχε ασκήσει κριτική στον Μπάιντεν όσο διεκδικούσε το χρίσμα- εκείνη την επέλεξε ως υποψήφια αντιπρόεδρο. Αποδείχθηκε πολύτιμη, καθώς είχε απήχηση ιδιαίτερα στις γυναίκες, τους προοδευτικούς και τους έγχρωμους ψηφοφόρους, όλοι τους ιδιαίτερα σημαντικοί για την προσπάθεια των Δημοκρατικών να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο.

Όταν ρωτήθηκε τον προηγούμενο μήνα γιατί- δεδομένης της ηλικίας του- πιστεύει ότι η Χάρις μπορεί να είναι έτοιμη να τον αντικαταστήσει αν κάτι του συμβεί, ο Μπάιντεν γρήγορα έδωσε πέντε λόγους.

«Πρώτον οι αξίες της, δεύτερον είναι έξυπνη σαν διάολος, τρίτον, έχει τσαγανό. Τέταρτον, είναι πραγματικά ηθική. Και πέμπτον, έχει σημαντική εμπειρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης της μεγαλύτερης πολιτείας, που είναι το δεύτερο πίσω από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», απάντησε.

Η Καμάλα Χάρις έχει γράψει και στο παρελθόν ιστορία. Ήταν η πρώτη γυναίκα γενική εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια η πρώτη μαύρη που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια.

Γεννήθηκε στο Όκλαντ και μετά το διαζύγιο των γονιών τη μεγάλωσε η μητέρα της, Σιαμάλα Γκόπαλαν Χάρις, ερευνήτρια για τον καρκίνο και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα. Έζησε για πέντε χρόνια στον Καναδά, όταν η μητέρα της εργάστηκε στο πανεπιστήμιο McGill.

Το 2014 η Καμάλα Χάρις παντρεύτηκε τον δικηγόρο Νταγκ Έμχοφ και έγινε μητριά των δύο παιδιών του. Έγινε γενική εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο το 2003 και έγινε η πρώτη γυναίκα και πρώτος μαύρος άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM