Τζο Μπάιντεν: Οι τραγωδίες που τον σημάδεψαν

Τζο Μπάιντεν: Οι τραγωδίες που τον σημάδεψαν Facebook Twitter
EPA
0

Ένα βήμα από τον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν αφού πήρε το προβάδισμα και στην πολιτεία κλειδί της Πενσιλβάνια.

Σε μία καταμέτρηση που προχωρεί σταγόνα-σταγόνα, η τάση ανατράπηκε πριν από λίγη ώρα με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να ξεπερνά πλέον κατά περισσότερες από 6.700 ψήφους περίπου τον απερχόμενο πρόεδρο.

Αν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει την μεγάλη βιομηχανική πολιτεία των βορειοανατολικών ΗΠΑ, θα γίνει ο 46ος πρόεδρος. 

Ο Μπάιντεν γεννήθηκε το 1942 στην πόλη Ραστ Μπελτ του Σκράντον στην Πενσιλβανία. O πατέρας του, Τζόζεφ, ήταν ένας πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, του οποίου η περιουσία είχε πολλές διακυμάνσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. 

Ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα αδέλφια μιας ιρλανδικής καθολικής οικογένειας και που αντιμετώπισε κατά καιρούς πολλές οικονομικές δυσκολίες.

Παρά το τραύλισμά του, ο Τζο Μπάιντεν ήταν δημοφιλής στο σχολείο και εξελέγη πρόεδρος της τάξης αρκετές χρονιές, προτού η αθλητική του επιτυχία τον οδηγήσει στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, όπου έπαιξε ποδόσφαιρο. Τελικά αποφοίτησε με πτυχίο στην πολιτική επιστήμη.

Έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή του το 1965, ο Μπάιντεν γνώρισε την πρώτη του σύζυγο Νίλια Χάντερ στις Μπαχάμες, όσο βρισκόταν σε διακοπές. Παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα και απέκτησαν τρία παιδιά.

Ωστόσο, οι προσωπικές δυσκολίες δεν άργησαν παρά τις επιτυχίες στην επαγγελματική του ζωή και την καριέρα που έχτιζε στην πολιτική. Η σύζυγός του, Νίλια, και η ενός έτους κόρη τους, Ναόμι, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, όταν είχαν βγει για τις χριστουγεννιάτικες αγορές στο Ντέλαγουερ.

Τα άλλα δύο του παιδιά ήταν οι μόνοι επιζώντες, με ένα σπασμένο πόδι και ένα μικρό κάταγμα στο κρανίο αντίστοιχα, αλλά η σύζυγός του Νίλια και η Ναόμι σκοτώθηκαν.

Ο Μπάιντεν σκέφτηκε ακόμη και να παραιτηθεί προκειμένου να φροντίσει τα δύο μικρά παιδιά του. Ήταν τέτοιο το σοκ που είχε σκεφτεί ακόμη και την αυτοκτονία τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία, αλλά αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τους δύο γιους του. Όπως είπε: «Το σκέφτηκα, αλλά δεν το έκανα. Είχα σκεφτεί πώς θα ήταν απλώς να πάω στη γέφυρα και να πηδήξω και να τελειώνω για πάντα».

Λίγες μέρες αργότερα ορκίστηκε στο Κογκρέσο την ώρα που οι δύο γιοι του ήταν στο νοσοκομείο. «Αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να έχω δίπλα τα παιδιά μου» είχε πει τότε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press της εποχής εκείνης.

Ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε να εργάζεται, και λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, Τζιλ Τζέικομπς, σε ένα τυφλό ραντεβού. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν μια κόρη μαζί, την Άσλεϊ, το 1981.

Το 2015, ο γιος του, ο 46χρονος Μπο Μπάιντεν που είχε διατελέσει πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης στο Ντέλαγουερ για οχτώ χρόνια ,πέθανε.

Είχε υπηρετήσει για έναν χρόνο στο Ιράκ, με βαθμό λοχαγού. Είχε υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση σε ένα ιατρικό κέντρο που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του καρκίνου στο Τέξας, ωστόσο τελικά έχασε την μάχη.

Ο Τζο Μπάιντεν που δεν φαινεται να τα παρατάει εύκολα, δηλώνει σήμερα σίγουρος ότι θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως θα εκλεγεί ως Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσει ως Αμερικανός.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη δίνει προθεσμία στο Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα επανέλθουν οι κυρώσεις

Διεθνή / Η Ευρώπη δίνει προθεσμία στο Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα επανέλθουν οι κυρώσεις

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δηλώνουν ότι χωρίς σαφή δέσμευση από το Ιράν, θα επαναφέρουν τα εμπάργκο που είχαν αρθεί πριν από 10 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σεξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά
LIFO NEWSROOM
Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM