Το Παρίσι θέτει σε εφαρμογή περισσότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της επιδεινούμενης πανδημίας του κορωνοϊού συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό στα νέα μέτρα θα περιλαμβάνεται το κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων που πουλάνε φαγητό και αναψυκτικά για το σπίτι στις 10μμ τοπική ώρα, μέτρο το οποίο θα προστεθεί στο lockdown που ισχύει στη Γαλλία σε εθνικό επίπεδο.

 

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε τον περασμένο μήνα νέο lockdown υποχρεώνοντας τα μη απαραίτητα καταστήματα--όπως είναι αυτά που δεν πουλάνε βασικά τρόφιμα ή φάρμακα--να κλείσουν και τους πολίτες να πρέπει να χρησιμοποιούν υπογεγραμμένα έγγραφα για να δικαιολογούν την παρουσία τους εκτός σπιτιού.

 

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές έκριναν ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα στο Παρίσι καθώς, παρά το lockdown, ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας αργά τη νύχτα.

 

Η επιβολή εκ νέου καραντίνας και αυστηρών περιορισμών έχει προκαλέσει οργανωμένες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη παρότι χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

 

Γαλλική κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι στο Παρίσι παρατηρήθηκαν «μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι και ιδιωτικά δείπνα γι' αυτό και κρίθηκαν απαραίτητα τα αυστηρότερα μέτρα».

 

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του παιχνιδιού και επομένως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε είναι που χρειάζεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί», είπε η Ινταλγκό.

 

Χθες Τετάρτη η Γαλλία κατέγραψε 40.558 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 385 θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 38.674.

 

Την ίδια ώρα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr