Σεισμός

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Μπάιντεν συγκεντρώνονται δίπλα στον Λευκό Οίκο

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Μπάιντεν συγκεντρώνονται δίπλα στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Με μουσική και πολιτικά συνθήματα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία "Black Lives Matter" της Ουάσιγκτον, δίπλα στον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για σημείο της αμερικανικής πρωτεύουσας που έχει αναχθεί σε τόπο «συνάντησης και αντίδρασης» κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Αργά το απόγευμα το πλήθος άρχισε να μαζεύεται στη λεωφόρο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο, περιμένοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ενώ επικρατεί πανηγυρική ατμόσφαιρα.

«Είμαι εδώ για να γιορτάσω, ελπίζω να δω τον πρόεδρο να φεύγει», δήλωσε ο 27χρονος Μαλίκ Ουίλιαμς, σύμβουλος σε σχολείο στο Μέριλαντ, μια γειτονική πολιτεία.

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος για την ήττα του Τραμπ, κυρίως χάρη στην πρώιμη ψηφοφορία «που έσπασε όλα τα ρεκόρ». Περίπου 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει πριν την επίσημη ημέρα των εκλογών, ένα ρεκόρ.

Η 34χρονη Κοντσίτα Λεάνσα και η 40χρονη φίλη της Ρούμπι Εστόι ψήφισαν «μόλις άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα», στις 24 Οκτωβρίου, στην πολιτεία της Φλόροντα, προτού μεταβούν στην Ουάσιγκτον την Κυριακή.

Σκοπεύουν να φύγουν από την πλατεία μόλις πέσει το σκοτάδι για προληπτικούς λόγους, καθώς στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν φήμες για βίαια επεισόδια. 

Στα περισσότερα κτίρια στη συνοικία έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά στις βιτρίνες για να αποφευχθούν βανδαλισμοί, ενώ μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί.

Η 50χρονη Λόρι Ρικς θέλει να φύγει ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος. «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν βάλει κάγκελα γύρω από τον Λευκό Οίκο ούτε είχαν προστατεύσει τα κτίρια. Αυτό λέει πολλά» για την ένταση στην αμερικανική κοινωνία, εκτιμά.

Κάποιοι προσπαθούν να μιλήσουν με τους λίγους υποστηρικτές του Τραμπ που βρίσκονται στο σημείο.

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ