«Οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια φονική φάση», προειδοποιεί κορυφαία σύμβουλος του Λ. Οίκου για τον κορωνοϊό

«Οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια φονική φάση», προειδοποιεί κορυφαία σύμβουλος του Λ. Οίκου για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΕPA
0

Η επιστημονική σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό Ντέμπορα Μπιρξ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια νέα «φονική φάση» της πανδημίας, ζητώντας να υιοθετηθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση.

Τα όσα έγραψε η Μπιρξ στο υπόμνημα, που παραδόθηκε τη Δευτέρα σε κορυφαίους αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα επιμένει να λέει και να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εισερχόμαστε στην πιο ανησυχητική και πιο φονική φάση αυτής της πανδημίας... που οδηγεί σε αυξημένη θνητότητα», έγραψε η Μπιρξ, συντονίστρια της task force του Λευκού Οίκου για την πανδημία, στο υπόμνημα που πρώτη αποκάλυψε η Washington Post. «Τα κρούσματα αυξάνονται απότομα σχεδόν στο 30% των κομητειών των ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος αριθμός hotspot που έχουμε δει σε αυτή την πανδημία. Η μισή χώρα είναι στην κόκκινη ή την πορτοκαλί ζώνη για τα κρούσματα, παρά τα αμετάβλητα ή τα μειωμένα τεστ», έγραψε ακόμη.

«Το θέμα δεν είναι τα lockdown, αυτό δεν ήταν το θέμα από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Είναι μια πιο επιθετική, ισορροπημένη προσέγγιση που δεν εφαρμόζεται», ανέφερε η Μπιρξ. Οι Αμερικανοί, υπογράμμιζε, χρειάζονται «ένα σταθερό μήνυμα για τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και το πλύσιμο χεριών και σημαντικούς περιορισμούς στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα με συγγενείς και φίλους», υπογράμμισε.

Αυτή την εβδομάδα ο ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε ακόμη και τις 100.000. Αριθμός άνευ προηγουμένου από οποιαδήποτε χώρα στην πανδημία. Ο κορωνοϊός έχει κοστίσει ήδη περισσότερες από 232.000 ανθρώπινες ζωές στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian, Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ