Η επιστημονική σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό Ντέμπορα Μπιρξ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια νέα «φονική φάση» της πανδημίας, ζητώντας να υιοθετηθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση.

 

Τα όσα έγραψε η Μπιρξ στο υπόμνημα, που παραδόθηκε τη Δευτέρα σε κορυφαίους αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα επιμένει να λέει και να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

«Εισερχόμαστε στην πιο ανησυχητική και πιο φονική φάση αυτής της πανδημίας... που οδηγεί σε αυξημένη θνητότητα», έγραψε η Μπιρξ, συντονίστρια της task force του Λευκού Οίκου για την πανδημία, στο υπόμνημα που πρώτη αποκάλυψε η Washington Post. «Τα κρούσματα αυξάνονται απότομα σχεδόν στο 30% των κομητειών των ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος αριθμός hotspot που έχουμε δει σε αυτή την πανδημία. Η μισή χώρα είναι στην κόκκινη ή την πορτοκαλί ζώνη για τα κρούσματα, παρά τα αμετάβλητα ή τα μειωμένα τεστ», έγραψε ακόμη.

 

«Το θέμα δεν είναι τα lockdown, αυτό δεν ήταν το θέμα από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Είναι μια πιο επιθετική, ισορροπημένη προσέγγιση που δεν εφαρμόζεται», ανέφερε η Μπιρξ. Οι Αμερικανοί, υπογράμμιζε, χρειάζονται «ένα σταθερό μήνυμα για τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και το πλύσιμο χεριών και σημαντικούς περιορισμούς στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα με συγγενείς και φίλους», υπογράμμισε.

 

Αυτή την εβδομάδα ο ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε ακόμη και τις 100.000. Αριθμός άνευ προηγουμένου από οποιαδήποτε χώρα στην πανδημία. Ο κορωνοϊός έχει κοστίσει ήδη περισσότερες από 232.000 ανθρώπινες ζωές στις ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από Guardian, Washington Post

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr