ΠΟΥ: Σε «επικίνδυνο μονοπάτι» ορισμένες χώρες υπό το βάρος του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Σε «επικίνδυνο μονοπάτι» ορισμένες χώρες υπό το βάρος του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Ο κόσμος βρίσκεται τώρα σε μια κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19 και ορισμένες χώρες βαδίζουν σε επικίνδυνο μονοπάτι, αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης των υγειονομικών υπηρεσιών τους υπό το βάρος της επιδημίας, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σκληροί και ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι». «Προτρέπουμε τους ηγέτες να αναλάβουν αμέσως δράση, να αποτρέψουν περισσότερους μη αναγκαίους θανάτους, (να προλάβουν ώστε) οι απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες να μην καταρρεύσουν και τα σχολεία να μην κλείσουν ξανά. Όπως είχα πει τον Φεβρουάριο και επαναλαμβάνω σήμερα: Δεν πρόκειται για άσκηση».

Ο Τέντρος επισήμανε πως πάρα πολλές χώρες καταγράφουν εκθετική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και «αυτό οδηγεί τώρα τα νοσοκομεία και τις εντατικές να λειτουργούν κοντά στα όρια της πληρότητάς τους ή πέραν αυτών, και βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού σύντομα. Βελτίωση των τεστ, ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν μολυνθεί και απομόνωση όσων κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό θα επιτρέψουν στις χώρες να αποφύγουν τα λοκντάουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM