Η Αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι έλαβε ασφαλείς πληροφορίες για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αμερικανικούς στόχους στην Τουρκία.

 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η πρεσβεία αναφέρει πως «Η αμερικανική αποστολή στην Τουρκία έχει λάβει αξιόπιστες αναφορές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον πολιτών των ΗΠΑ και αλλοδαπών υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένων εναντίον του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ, καθώς και ενδεχομένων άλλων τοποθεσιών στην Τουρκία.

 

Συνιστάται στους πολίτες των Η.Π.Α. να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κτιρίων γραφείων ή εμπορικών κέντρων.

 

Όλες οι αμερικανικές υπηρεσίες πολιτών και βίζα στην αποστολή των Η.Π.Α. στις εγκαταστάσεις της Τουρκίας (συμπεριλαμβανομένων των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Άγκυρα, του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, του Προξενείου των ΗΠΑ στα Άδανα και της Προξενικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στη Σμύρνη) θα τεθούν προσωρινά σε αναστολή.

 

Άτομα με προγραμματισμένα ραντεβού θα ειδοποιηθούν μέσω email με οδηγίες σχετικά με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

 

Η Αμερικανική Πρεσβεία παρέχει τις εξής οδηγίες:

 

- Να είστε προσεκτικοί και να είστε προσεκτικοί.
- Αποφύγετε τα πλήθη.
- Διατηρήστε χαμηλό προφίλ.
- Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας.
- Να είστε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες που συχνάζουν ξένοι.
- Παρακολούθηση τοπικών μέσων για ενημέρωση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr