ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis- Μέχρι 27 Οκτωβρίου οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis- Μέχρι 27 Οκτωβρίου οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis- Μέχρι 27 Οκτωβρίου οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο
0

Με νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, παρατείνονται οι έρευνες του γεωτρύπανου Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ζητά και αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας χθεσινά δημοσιεύματα, το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης εξέδωσε νέες NAVTEX, με τις οποίες η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση και των Ψαρών μετά την Λήμνο, Σαμοθράκη και Άη Στράτη, που είχε ζητήσει χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, το Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, αναμένεται να φτάσουν ξανά κοντά στο Καστελόριζο.

Όπως έγινε γνωστό, τo βράδυ της Τετάρτης το Oruc Reis βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το ελληνικό ακριτικό νησί.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός στόλος του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχει υψώσει τείχος προστασίας γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM