Κύπρος: «Ο ιερέας χτύπησε το μωρό μου στην βάφτιση» - Η μητέρα τον κατήγγειλε στις αρχές (Βίντεο)

Κύπρος: «Ο ιερέας χτύπησε το μωρό μου στην βάφτιση» - Η μητέρα τον κατήγγειλε στις αρχές (Βίντεο) Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
0

Tον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από βάπτιση παιδιού στην Κύπρο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, στο παιδί διαγνώστηκαν μώλωπες μετά την τέλεση του μυστηρίου. 

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία της επαρχίας Λεμεσού. Σύμφωνα την καταγγελία της μητέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιερέας χτύπησε το παιδί που από το σοκ που υπέστη δεν σταμάτησε να κλαίει. «Αυτός ο πάτερ χτύπησε το μωρό μου, του φωνάζαμε όλοι και του λέγαμε σιγά το μωρό και να μας απαντά έτσι βαφτίζω εγώ! Το μωρό εννοείται ότι μετά ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ! Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πάτερ και μας χάλασε την πιο όμορφη μέρα! Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικά απαίσιος», ανέφερε η μητέρα.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive.com, που επικοινώνησε με τη μητέρα του βρέφους, την υπόθεση χειρίζεται πλέον δικηγόρος. Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, Έλενα Καρίτζη, ανέφερε στον Alpha Κύπρου, ότι έχει λάβει οδηγίες από τους γονείς του βρέφους για να προβεί σε σχετική καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές για διερεύνηση του περιστατικού και την «εν γένει συμπεριφορά του ιερέα κατά την διάρκεια της βάπτισης». 

«Εξ όσων έχουμε ενημερωθεί από τους γονείς του βρέφους λόγω και του γεγονότος ότι το μωρό ήταν ανήσυχο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οικογένεια επισκέφτηκε εσπευσμένα τον παιδίατρο του βρέφους» αναφέρει η δικηγόρος συμπληρώνοντας πως διαπίστωσε ότι το βρέφος έφερε μώλωπες σε αρκετά σημεία του σώματός του και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η ανησυχία που είχε το βρέφος οφείλεται σε σοκ.

Για το γεγονός αναμένεται να ενημερωθεί και ο μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιος, αμέσως μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται. 

Τι υποστηρίζει ο ιερέας

«Η βάφτιση όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι η τριπλή ανάδυση-κατάδυση του μωρού. Η αλήθεια είναι ότι το μωρό κάποια στιγμή πήγε να γλιστρήσει και όπως βλέπεται το χέρι μου πάει κάτω από τον γοφό του για να μην χτυπήσει σε άλλο μέρος του σώματος του. Δεν υπήρχε πρόθεση από μένα να χτυπήσω ή να τραυματίσω το βρέφος. Έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Απλώς, όταν αντιλήφθηκα ότι αντιδρούσε προσπάθησα να γίνει η όλη διαδικασία όσον το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε ο ιερέας σύμφωνα με το cyprustimes.com.

«Κάποτε είναι και η κακή στιγμή. Να απολογηθώ για την κακή στιγμή. Για όνομα του Θεού, πατέρας παιδιών είμαι κι εγώ, έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Αν έχει συμβεί κάτι που λύπησε την οικογένεια να απολογηθώ».

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου πριν από την τελετή επικράτησε γενικότερα εκνευρισμός μεταξύ του ιερέα και των προσκεκλημένων, καθώς δεν επετράπη η είσοδος στον ναό σε όλα τα άτομα ένεκα των μέτρων για αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

  

Με πληροφορίες από sigmalive/Alpha/cyprustimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM