Κατεχόμενα: Τατάρ και Ακιντζί στον β' γύρο των «εκλογών»

Κατεχόμενα: Τατάρ και Ακιντζί στον β' γύρο των «εκλογών» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο των «εκλογών» για την ανάδειξη ηγέτη των τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Με καταμετρημένο το 97,45% ο κ. Τατάρ προηγείται με 32,44%, ενώ ακολουθεί ο κ. Ακιντζί με 29,72%. Ο Τουφάν Ερχιουρμάν καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 21,61%, ενώ ακολουθούν Οζερσάι, Αρικλί και Ντενκτάς με 5,75%, 5,42% και 4,24% αντίστοιχα.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρει πως κατά την «εκλογική» αναμέτρηση στα κατεχόμενα σημειώθηκε «ιστορικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής» με την προσέλευση των ψηφοφόρων να φθάνει μόλις το 54,72%.

Παράλληλα με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της τ/κ κοινότητας οι ψηφοφόροι κλήθηκαν ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για τις «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των «δικαστών» - μελών του «ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου».

Πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης «προέδρου» του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους «προέδρους», 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Οι υποψήφιοι για τις «προεδρικές εκλογές» ήταν οι Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Ο δεύτερος γύρος των «εκλογών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ