Απεργία την Πρωτομαγιά

TIME: Ένα σύννεφο κορωνοϊού σηκώνεται από τον Λευκό Οίκο - Το εξώφυλλο για τον ασθενή πρόεδρο Τραμπ

TIME: Ένα σύννεφο κορωνοϊού σηκώνεται από τον Λευκό Οίκο - Το εξώφυλλο για τον ασθενή πρόεδρο Τραμπ Facebook Twitter
0

Όσο ευφάνταστο κι αν είναι το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους του TIME, άλλο τόσο δεδομένο ήταν το θέμα που θα απασχολούσε την πρώτη σελίδα του περιοδικού. 

Χωρίς υποτίτλους και λεζάντες, ο Λευκός Οίκος εικονογραφείται σε πρώτο πλάνο με μαύρο φόντο, και από πάνω ένα τεράστιο, κόκκινο σύννεφο κορωνοϊού που αναδύεται απειλητικά από το εμβληματικό κτήριο, κρύβοντας ακόμα και το όνομα του TIME. Μόνο η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του διακρίνονται καθαρά, με μικρά μαύρα γράμματα. 

Στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου, όλα τα δωμάτια του Λευκού Οίκου πλην ενός παρουσιάζονται άδεια - ή τουλάχιστον σκοτεινά - και μόνο ένα φως είναι αναμμένο στο πάνω δεξιά παράθυρο του ακρότατου δωματίου.  

Η ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησε την τελευταία εβδομάδα στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, καθώς ο 74χρονος πρόεδρος προκάλεσε επανειλημμένα εντονότατες αντιδράσεις με την συμπεριφορά του πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη νοσηλεία του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed. 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, o Τραμπ είχε πάρει ήδη το πρώτο θετικό αποτέλεσμα πριν δώσει συνέντευξη στο FoxNews, αλλά απέκρυψε το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, και ενώ υποτίθεται πως νοσηλευόταν στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο με συμπτώματα, βγήκε βόλτα με ένα προεδρικό SUV, που κυλούσε αργά, επιτρέποντας στον πρόεδρο να χαιρετίσει τους συγκεντρωμένους οπαδούς του ενώ έθετε σε κίνδυνο τους αξιωματικούς ασφαλείας του. 

TIME: Ένα σύννεφο κορωνοϊού σηκώνεται από τον Λευκό Οίκο - Το εξώφυλλο για τον ασθενή πρόεδρο Τραμπ Facebook Twitter

Πριν καν πάρει εξιτήριο και έχοντας ακολουθήσει βαριά, πειραματική θεραπεία που σε άλλες χώρες χορηγείται μόνο σε ασθενείς σε ΜΕΘ, προέτρεψε τους πολίτες μέσω Twitter να μην φοβούνται την δυνητικά θανατηφόρα νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 212.000 Αμερικανούς και 1.062.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

«Μη φοβάστε την Covid. Μην αφήσετε να κυριεύσει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, μερικά πραγματικά εξαιρετικά φάρμακα και τεχνογνωσία. Νιώθω καλύτερα από ό,τι ένιωθα 20 χρόνια πριν!», έγραφε ο Τραμπ. 

Όταν δε επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ανέβηκε μερικά σκαλιά και μπροστά στις κάμερες έβγαλε επιδεικτικά την μάσκα του, υψώνοντας τον αντίχειρα στις κάμερες για να ποζάρει με ακάλυπτο πρόσωπο. Σε ερώτηση για το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «ευχαριστώ πάρα πολύ» αλλά χθες, οι New York Times μετρούσαν πάνω από 20 άτομα θετικά.

TIME: Ένα σύννεφο κορωνοϊού σηκώνεται από τον Λευκό Οίκο - Το εξώφυλλο για τον ασθενή πρόεδρο Τραμπ Facebook Twitter

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται αντιμέτωπος με την προσωπική και την πολιτική του τρωτότητα» γράφει η Molly Ball για το περιοδικό TIME. «Ο πρόεδρος στεκόταν θριαμβευτικός στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, έχοντας πείσει τους γιατρούς να υποταχθούν στην θέλησή του [...] Ένας πρόεδρος εμμονικός με την δύναμη και την κυριαρχία, δεν θα μπορούσε ποτέ να αντέξει να παρουσιαστεί ως ένας άρρωστος, ευάλωτος ηλικιωμένος, ως ένας θνητός από σάρκα και οστά όπως όλοι μας [...] Όταν ο πρόεδρος φτερνίζεται η Αμερική κολλά. Όταν ο πρόεδρος κολλά Covid-19 η Αμερική πρέπει να αναλογιστεί την αδυναμία της»

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ