Βρετανός επέστρεψε σε βιβλιοθήκη τα βιβλία που είχε δανειστεί πριν 48 χρόνια

Βρετανός επέστρεψε σε βιβλιοθήκη τα βιβλία που είχε δανειστεί πριν 48 χρόνια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σκέφτηκε ένας Βρετανός από το Χάμσαϊρ της Αγγλίας, που αποφάσισε να επιστρέψει στη βιβλιοθήκη της περιοχής δύο τόμους που είχε δανειστεί «για λίγες μόνο ημέρες» το 1972. 

Οι υπάλληλοι που δάνεισαν ανυποψίαστοι τα βιβλία στον μικρό Άντι έχουν συνταξιοδοτηθεί, και κανείς από τους υπαλλήλους δεν περίμενε, μετά από μισό αιώνα, την επιστροφής τους. Ωστόσο το παλιό και άφαντο μέχρι πρόσφατα μέλος της βιβλιοθήκης ταχυδρόμησε το "Learning With Colour Architecture: The Great Art of Building" του Trewin Copplestone και το "The Railway Series No 22: Small Railway Engines" του Rev W. Awdry, μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Στο γράμμα του, που υπέγραφε μόνο με το μικρό του όνομα, απολογήθηκε εξηγώντας ότι κράτησε τα βιβλία όταν, ως παιδί, μετακόμισε με τους γονείς του από το Μπάζινστοουκ. «Σας παρακαλώ δεχτείτε την συγγνώμη μου για την καθυστερημένη επιστροφή τους». 

Το κομητειακό Συμβούλιο του Χάμσαϊρ απάντησε πως εκτιμά την κίνηση του Άντι και δεν σκοπεύει να του επιβάλει πρόστιμο για την καθυστέρηση. Αν ωστόσο αποφάσιζαν να τον χρεώσουν για κάθε ημέρα καθυστέρησης, θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 8.000 λίρες. 

Ο Άντι ίσως ευνοήθηκε και από την συγκυρία της πανδημίας, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού όλα τα πρόστιμα για καθυστερημένα βιβλία έχουν «παγώσει».

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM