Ερντογάν: «Κακομαθημένες» οι απαιτήσεις Ελλάδας και Κύπρου - «Ανεπαρκής» η ΕΕ

Ερντογάν: «Κακομαθημένες» οι απαιτήσεις Ελλάδας και Κύπρου - «Ανεπαρκής» η ΕΕ Facebook Twitter
EPA
0

Στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώντας πως η Τουρκία επιδιώκει τη δίκαιη κατανομή των πόρων και χαρακτηρίζοντας ως «κακομαθημένες» τις απαιτήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. 

«Προτρέπω όλες τις χώρες να υποστηρίξουν τον αγώνα μας για ειρήνη» ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας, σήμερα στην Τουρκία. Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο να δώσει λύση στο πρόβλημα. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε ανεπαρκές θεσμικό όργανο καθώς «γοητεύεται» από τις «κακομαθημένες απαιτήσεις» της Ελλάδας και της Κύπρου και πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να βρει «τη δική της λύση για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».  

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως εναπόκειται σε Ελλάδα και Κύπρο «είτε να χαλαρώσουν την ένταση μέσω του διαλόγου, είτε να τροφοδοτήσουν τη σύγκρουση». 

«Βέλη» κατά ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας για ανάμιξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία να εμπλέκονται στις προσπάθειες επίτευξης μιας κατάπαυσης του πυρός σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή του Καυκάσου, δεδομένου ότι αγνόησαν τα προβλήματα εκεί για περίπου 30 χρόνια.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης πως η Αρμενία πρέπει να αποσυρθεί από το Ναγκόρνο Καραμπάχ προκειμένου να υπάρξει μια διαρκής ειρήνη στην περιοχή, όπου το Αζερμπαϊτζάν και δυνάμεις του θυλάκου, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, συγκρούονται τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία συντάσσουν σήμερα μια κοινή δήλωση για τις μάχες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ο «Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ετοιμασία μιας κοινής διακήρυξης των αρχηγών των κρατών που συμπροεδρεύουν της Ομάδας του Μινσκ (Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία) για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η Ομάδα του Μινσκ, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), είναι ο κύριος μεσολαβητής στη σύγκρουση αυτή, αλλά δεν κατάφερε από τα χρόνια του 1990 να βάλει τέρμα στις συγκρούσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Με πληροφορίες από Daily Sabah/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ