Από τότε που ο κορωνοϊός μετέτρεψε τη μάσκα σε καθημερινό «αξεσουάρ», πολλοί έχουν αποδείξει την ευρηματικότητα τους. Ένας άνδρας στη Βρετανία όμως τους ξεπέρασε όλους, χρησιμοποιώντας ένα φίδι για αυτό τον λόγο.

 

Ο συγκεκριμένος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο από το Σουίντον προς το Μάντσεστερ, με ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και το στόμα του. Μία από τους επιβάτες του λεωφορείου δήλωσε στο BBC ότι αρχικά πίστευε ότι απλώς επρόκειτο για μια «παράξενη» μάσκα, μέχρι τη στιγμή που παρατήρησε ότι το φίδι γλιστρούσε στα κάγκελα του λεωφορείου.

 

Πάντως, η ίδια θεώρησε το περιστατικό «πραγματικά αστείο», ενώ σημείωσε ότι δεν φαινόταν να ενοχλείται κάποιος από τους επιβάτες. «Κανένας δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Και στη Βρετανία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τους επιβάτες από 11 ετών και πάνω, εκτός από όσους εξαιρούνται για λόγους υγείας. Πάντως, εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών του Μάντσεστερ διευκρίνισε ότι ένα φίδι δεν λογίζεται ως κατάλληλη μάσκα.

 

«Οι κυβερνητικές οδηγίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται να είναι χειρουργική μάσκα και πως οι επιβάτες μπορούν να κατασκευάσουν τις δικές τους, ή να φορούν κάτι κατάλληλο, όπως μαντήλι ή μπαντάνα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει για το δέρμα φιδιού, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι ακόμη πάνω στο φίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από BBC