Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Σάρατζ διέταξε κατάπαυση πυρός

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Σάρατζ διέταξε κατάπαυση πυρός Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα μια κατάπαυση του πυρός, αναφέρεται σε δήλωση της η ηγεσία της.

Ο επικεφαλής της ΚΕΣ Φάγεζ αλ-Σάρατζ «εξέδωσε οδηγίες προς όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις για να παύσουν αμέσως το πυρ και όλες τις επιχειρήσεις μάχης σε όλα τα λιβυκά εδάφη», αναφέρεται στη δήλωση. Την είδηση μεταδίδει και το δίκτυο Al Arabiya. Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της λιβυκής βουλής με έδρα το Τομπρούκ, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, επιβεβαιώνεται η έκκληση για την κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα χαιρέτισε τις δύο δηλώσεις και ζήτησε την απέλαση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες Σάρατζ ζήτησε την αποστρατικοποίηση της στρατηγικής σημασίας πόλης της Σύρτης, η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ. Η κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε επίσης τον τερματισμό του αποκλεισμού των πετρελαιοπηγών που επιβλήθηκε από τον στρατάρχη τους προηγούμενους μήνες. Ζήτησε επίσης να διεξαχθούν κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM