Κίνα: Εστιατόριο ζήτησε συγνώμη γιατί ζύγιζε τους πελάτες του

Κίνα: Εστιατόριο ζήτησε συγνώμη γιατί ζύγιζε τους πελάτες του Facebook Twitter
Κίνα: Εστιατόριο ζήτησε συγνώμη γιατί ζύγιζε τους πελάτες του
0

Ένα εστιατόριο στην Κίνα ζήτησε συγγνώμη για την αμφιλεγόμενη πολιτική του να ζητά από τους πελάτες του να ζυγίζονται πριν μπουν μέσα.

Η κίνηση αυτή ήταν απόρροια της συμμετοχής του εστιατορίου, που βρίσκεται στην πόλη Τσάνγκσα, στην κεντρική Κίνα, σε μια νέα εθνική εκστρατεία κατά της σπατάλης τροφίμων.

Το εστιατόριο δέχτηκε τα πυρά πολλών χρηστών του διαδικτύου, αφού αποφάσισε να εφαρμόσει αυτήν την νέα πολιτική, την Παρασκευή.

Οι πελάτες έπρεπε να σταθούν πάνω σε μια ζυγαριά και να εισάγουν τα προσωπικά δεδομένα τους σε μια εφαρμογή που στη συνέχεια τους πρότεινε διάφορα φαγητά που θα μπορούσαν να παραγγείλουν, ανάλογα με το βάρος τους και τις θερμίδες του κάθε γεύματος, ανέφερε το κρατικό China News Service.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόσφατα κάλεσε τους Κινέζους να μην σπαταλούν τα τρόφιμα, σε μια περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και οι σοβαρές πλημμύρες έχουν οδηγήσει σε αύξηση της τιμής τους.

Σε αυτό το πνεύμα, οι τοπικές υπηρεσίες εστίασης ζήτησαν από τους πελάτες τους να παραγγέλνουν ένα πιάτο λιγότερο απ' όσα είναι τα άτομα που κάθονται στο τραπέζι, να σπάσουν δηλαδή την παράδοση που θέλει τις παρέες να παραγγέλνουν περισσότερο φαγητό απ' όσο θα καταναλώσουν.

Οι αφίσες στο εστιατόριο της Τσάνγκσα έγραφαν «Να είστε φειδωλοί και ευσυνείδητοι, προτιμήστε τα άδεια πιάτα» ή ακόμη «Επιχείρηση άδειο πιάτο», από το όνομα της πανεθνικής εκστρατείας.

Η διεύθυνση του εστιατορίου ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε την εκστρατεία κατά της σπατάλης. «Ο σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε το τέλος της σπατάλης και το υγιεινό φαγητό. Ποτέ δεν υποχρεώσαμε τους πελάτες να ζυγιστούν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν κηρύξει τον πόλεμο στα «όργια» φαγητού, που είναι γνωστά με την κορεατική ονομασία «μουκμπάνγκ» ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποσχέθηκαν να κλείσουν τους λογαριασμούς που προωθούν την πολυφαγία και τη σπατάλη τροφίμων.

Με πληροφορίες του France24/ AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM