«Ζούμε σαν να μη συμβαίνει»: Η Μισέλ Ομπάμα για την εμμηνόπαυση

«Ζούμε σαν να μη συμβαίνει»: Η Μισέλ Ομπάμα για την εμμηνόπαυση Facebook Twitter
Shutterstock
0

Κόντρα στα ταμπού της σύγχρονης ζωής, η Μισέλ Ομπάμα μίλησε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς podcast για την εμμηνόπαυση, το βάρος, την ηλικία και την εικόνα των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τη Σάρον Μαλόουν, παλιά της φίλη, μαιευτήρα και γυναικολόγο στην Ουάσινγκτον, η πρώην Πρώτη Κυρία μίλησε για μια δική της εμπειρία κατά τη διάρκεια πτήσης με το προεδρικό ελικόπτερο.

«Ήταν σαν να είχε βάλει κάποιος έναν κλίβανο μέσα μου και τον είχε ανάψει στο τέρμα. Και τότε όλα άρχισαν να λιώνουν. Και σκέφτηκα "αυτό είναι τρελό, δεν μπορώ, δεν μπορώ να το κάνω αυτό» περιέγραψε, προσθέτοντας: «Αυτό που περνά το σώμα κάθε γυναίκας, είναι μια σημαντική πληροφορία. Είναι σημαντικό να το κατανοήσει αυτό η κοινωνία γιατί οι μισές από εμάς το περνάμε όλο αυτό αλλά κάνουμε σαν να μη συμβαίνει».

Η 56χρονη πλέον Μισέλ Ομπάμα λέει πως ο σύζυγός της και τέως πρόεδρος «περιβαλλόταν από γυναίκες στην κυβέρνηση, εκ των οποίων πολλές περνούσαν εμμηνόπαυση και μπορούσε να το καταλάβει γιατί τις έβλεπε να αρχίζουν να ιδρώνουν».

Επιπλέον η Ομπάμα και η προσκεκλημένη της αναφέρθηκαν στην εξαντλητική προσπάθεια των γυναικών να είναι ευχαριστημένες με τον εαυτό τους.

«Οι γυναίκες κάποιας ηλικίας χάνουμε την αξία μας στην κοινωνία, σε αντίθεση με τους άνδρες που κερδίζουν σε αξία όσο μεγαλώνουν. Κι αυτό το πρότυπο αναπαράγεται από την τηλεόραση όπου βλέπεις τον κακόγουστο, αστείο ηλικιωμένο με μια νέα, ζωηρή ή τέλεια, αν είναι στην ηλικία μας, σύζυγο» ανέφερε.

Η Μαλόουν επισήμανε πως στο πλαίσιο της πίεσης προς τις γυναίκες να έχουν ένα συγκεκριμένο σωματότυπο, πολύ συχνά στην κοινωνία «η αξία της γυναίκας αυξάνεται με το πόσο λίγο χώρο τής αφήνεται να ζήσει», σημειώνοντας επίσης πως το να είσαι αδύνατη και να είσαι υγιής είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα - και η ίδια, ως γιατρός, δίνει βαρύτητα στην υγεία.

Τα podcast της Μισέλ Ομπάμα εστιάζουν στις σχέσεις, τους ανθρώπους και τα ζητήματα υγείας, με μια σειρά οικείων συνεντεύξεων μεταξύ της οικοδέσποινας και των εγνωσμένου κύρους καλεσμένων της.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ