Σε επίπεδα εποχής lockdown τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία και Ισπανία

Σε επίπεδα εποχής lockdown τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία και Ισπανία Facebook Twitter
Σε επίπεδα lockdown τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία και Ισπανία το τελευταίο 24ωρο
0

Γαλλία και Ισπανία καταγράφουν χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα μόλις 24ωρο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και από τις δύο χώρες.

Στην Ισπανία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 2.935 νέες μολύνσεις, ο υψηλότερος αριθμός μετά τη λήξη του lockdown που επέβαλε η χώρα και μεγαλύτερος από τα 1.690 που καταγράφηκαν χθες, αν και αξιωματούχοι επιμένουν ότι η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, η οποία δεν έδωσε χθες στοιχεία λόγω τεχνικών δυσκολιών, έχει το προβάδισμα με 842 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ ακολουθεί η Χώρα των Βάσκων με 545 κρούσματα.

«Ο αριθμός των γνωστών κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ισπανία, όμως είναι μια ελαφριά αύξηση που επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου», είπε σε δημοσιογράφους ο συντονιστής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν, επισημαίνοντας πως οι τοπικές αναζωπυρώσεις δεν ισοδυναμούν με ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που πολλοί αναμένουν το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Με τα νέα στοιχεία, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 337.334 στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι 70 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 7 ημέρες, με το σύνολο των θανάτων από επιπτώσεις της νόσου Covid-19 να βρίσκεται στους 28.605.

Την ίδια ώρα η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα πάνω από 2.500 νέα κρούσματα COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επίπεδα που καταγράφονταν στα μέσα Απριλίου, όταν η χώρα βρισκόταν επίσης σε lockdown.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω της ασθένειας συνεχίζει να καταγράφει πτώση, έχοντας μειωθεί κάτω των 5.000 για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, χθες Τετάρτη.

Ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι νέοι μολύνονται, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα στα 209.365. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 17 σήμερα, φτάνοντας συνολικά στους 30.388.

Με πληροφορίες του France24/AFP/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM