Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3 για την Ελλάδα, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να «αναθεωρήσουν» τα σχέδιά τους για κάποιο ταξίδι στην Ελλάδα εξαιτίας της νόσου Covid-19. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, «μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταγράψει 5.123 κρούσματα». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραπέμπει ευθέως στις οδηγίες που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Το CDC συστήνει σε όλους να αποφύγουν κάθε μη αναγκαίο ταξίδι προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως ιδιαίτερα όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, θα πρέπει να σκεφτούν να αναβάλουν κάθε ταξίδι προς την Ελλάδα - ακόμα και αν θεωρούν αναγκαία την μετακίνησή τους. 

«Ο κίνδυνος για Covid-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός. Αν αρρωστήσετε στην Ελλάδα και χρειαστείτε ιατρική φροντίδα, οι πόροι μπορεί να είναι περιορισμένοι», σημειώνει χαρακτηριστικά το CDC.

Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις προϋποθέσεις εισόδου τους αλλά και τους περιορισμούς που ενδέχεται να ισχύουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα - όπως τα υποχρεωτικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα.

Το CDC προειδοποιεί πώς αν κάποιος βγει θετικός σε τεστ για κορωνοϊό, ενδέχεται να μην του επιτραπεί η επιστροφή στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Σε περίπτωση δε που κάποιος έχει έρθει σε επαφή με ασθενή με Covid-19 όσο βρισκόταν στο εξωτερικό, ενδέχεται να τεθεί σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί ο επαναπατρισμός για διάστημα 14 ημερών, από την τελευταία επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής σε τεστ πριν από το όποιο ταξίδι τους.

Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM