«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη

«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter
0

Νέο βίντεο με τις πρώτες στιγμές της σύλληψης του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και όσα συνέβησαν πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Η Daily Mail δημοσιοποίησε αποσπάσματα του υλικού από τις κάμερες των δυο αστυνομικών που εμπλέκονται στην σύλληψη του Φλόιντ, στις 25 Μαΐου, ενός μαύρου άντρα που πέθανε όταν ο πρώην αστυνομικός Σόβιν, ο οποίος είναι λευκός, γονάτισε στον λαιμό του για σχεδόν οκτώ λεπτά ενώ ο Φλόιντ εκλιπαρούσε πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο θάνατος του Φλόιντ πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία. 

«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter

Τα βίντεο, που η βρετανική εφημερίδα χαρακτήρισε «διαρροές», δείχνουν περίπου 10 λεπτά από την κάμερα που έφερε στη στολή του ο αστυνομικός Τόμας Λέιν και σχεδόν 18 λεπτά από εκείνη του Τζ. Κουένγκ. 

Στο υλικό, που εξέτασε επίσης το The Associated Press, ο Λέιν πλησιάζει τον Φλόιντ και προσπαθεί να τον βγάλει έξω από το αυτοκίνητό του ενώ τον σημαδεύει με όπλο. Ο Φλόιντ ακούγεται να ικετεύει τον αστυνομικό, λέγοντας «Σας παρακαλώ, μην με πυροβολήσετε». 

Οι αστυνομικοί καταγράφουν το όνομά του και την ημερομηνία γέννησης και τους λένε πως τον σταμάτησαν επειδή υποτίθεται πως χρησιμοποίησε πλαστό χαρτονόμισμα. Τον οδηγούν προς ένα περιπολικό και ο Φλόιντ πέφτει στο έδαφος, εκλιπαρώντας τους να μην τον βάλουν μέσα. 

Οι αστυνομικοί τού περνούν χειροπέδες και του λένε να σταματά να αντιστέκεται. Σε κάποιο σημείο, ο Λέιν λέει πως νομίζει ότι ο Φλόιντ «έχει πάρει κάτι». «Γιατί κλαίγεται και δεν μας δείχνει τα χέρια του; Γιατί φέρεται έτσι περίεργα;», ρωτά την σύντροφο του Φλόιντ. «Δεν έχω ιδέα», απαντά εκείνη. «Επειδή τον έχουν πυροβολήσει ξανά. Έχουμε πάντα πρόβλημα όταν έρχονται, ειδικά όταν κάποιος τον σημαδεύει έτσι», συνεχίζει. 

«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter
«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter

Ο Φλόιντ λέει επανειλημμένα στους αστυνομικούς πως είναι κλειστοφοβικός και έχει άγχος ενώ αντιστέκεται να μπει στο περιπολικό. «Αλήθεια είμαι κλειστοφοβικός. Θα πεθάνω εκεί μέσα. Θα πεθάνω, φίλε».

Οι αστυνομικοί τον τραβούν μέσα στο αυτοκίνητο ενώ τους λέει πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο Φλόιντ τότε ρίχνεται με την βία στο πεζοδρόμιο όπου ακούγεται να φωνάζει την μητέρα του και να επιμένει πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. «Ηρέμησε», του απαντά ένας αστυνομικός. «Μια χαρά μιλάς», συνεχίζει. Τα τελευταία λόγια του Φλόιντ είναι, «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ». 

Ο Λέιν ρωτά τον Σόβιν αν ο Φλόιντ πρέπει να γυρίσει στο πλάι, με τον Σόβιν να απαντά, «θα μείνει όπως τον έχουμε». «Εντάξει, απλώς ανησυχώ για το ντελίριο», λέει ο Λέιν. «Λοιπόν, γι' αυτό έχουμε το ασθενοφόρο που έρχεται», λέει ο Σόβιν. 

Περαστικοί λένε στους αστυνομικούς πως ο Φλόιντ είναι αναίσθητος και τους καλούν να πάρουν τον σφυγμό του. Ο Κουένγκ του παίρνει τον σφυγμό και ένα λεπτό αργότερα το βίντεο σταματά.  

Δείτε το βίντεο [ΠΡΟΣΟΧΗ- Κάποιες εικόνες ενδέχεται να ενοχλήσουν τους αναγνώστες]:

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ