Όταν η ηλικιωμένη μητέρα του Jihad Al-Suwaiti εισήχθη στο νοσοκομείο, θετική στον κορωνοϊό, οι γιατροί απαγόρευσαν την είσοδο στον νεαρό για λόγους προστασίας.

 

Ωστόσο, ο 30χρονος Τζιχάντ από τη Χεβρώνα, αγωνιώντας και ανήμπορος να την αποχωριστεί, σκαρφάλωνε κάθε μέρα από την υδρορροή και καθόταν έξω από το παράθυρο του νοσοκομείου ώστε να βεβαιώνεται πως η μάνα του είναι καλά και ασφαλής.

 

«Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του εδώ, παρακολουθώντας την κατάσταση της μητέρας του έξω από το παράθυρο και έφευγε όταν πλέον η μαμά του αποκοιμιόταν» δήλωσε ένα από τους αξιωματούχους του νοσοκομείου. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη που η μητέρα του κατέληξε.

 


Τον 30χρονο γιο που άγρυπνος παρακολουθεί τη μάνα του να δίνει μάχη κατά του κορωνοϊού, απαθανάτισε ο Μοχάμαντ Σάφα, διπλωμάτης και ακτιβιστής. Η συγκινητητική φωτογραφία έγινε viral μέσω των social media.

 

Όπως είπε ο αδερφός του Τζιχάντ, Ρασμί στα μέσα ενημέρωσης, παρά τις επίμονες απαγορεύσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, δεν εγκατέλειπε τη μητέρα τους - η οποία έπασχε από λευχαιμία και προσφάτως είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό. 

 

Μάλιστα, ο Σάφα ζωγράφισε το σκίτσο του στο παράθυρο όπου τον πλησιάζει η μαμά του, ως άγγελος πια. 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Boredpanda