Το Μπαρμπαρός στέλνει στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία - Με νέα NAVTEX

Το Μπαρμπαρός στέλνει στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία - Με νέα NAVTEX Facebook Twitter
Νέα NAVTEX από την Τουρκία
0

Μπορεί η Τουρκία να αναβάλλει τις «σεισμικές έρευνες» στην ανατολική Μεσόγειο, με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως τακτική αναδίπλωση, ωστόσο εξέδωσε νέα NAVTEX για το έτερο ερευνητικό σκάφος της, το Barbaros

Η NAVTEX αφορά το νότιο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ, εντός των τεμαχίων 2, 3 και 13 και η διάρκεια των ερευνών ορίζεται από 28 Ιουλίου εως 18 Σεπτεμβρίου. 

Το Μπαρμπαρός στέλνει στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία - Με νέα NAVTEX Facebook Twitter

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι οι έρευνες αναβάλλονται έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά. «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: "Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις σταματήσουμε για λίγο" (σ.σ. τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας περί παγώματος των ερευνητικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

«Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πάντοτε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον διάλογο είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να συζητάμε όταν μια πλευρά προβαίνει σε ενέργειες που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», κατέστησε σαφές ο κ. Δένδιας.

Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε πως η Ελλάδα θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό όταν η παγκόσμια αυτή θέση γίνεται αντιληπτή και από την τουρκική πλευρά.

Περαιτέρω ο κ. Δένδιας δήλωσε πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία, για διάλογο όχι υπό το κράτος απειλών, προσβολών και δημιουργίας τετελεσμένων, όπως ξεκαθάρισε και κατέστησε σαφές πως η διαπραγμάτευση με την Τουρκία αφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των υπερκείμενων θαλασσίων ζωνών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM