Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue έπεσε θύμα ρατσισμού από φύλακα στα γραφεία του περιοδικού

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue έπεσε θύμα ρατσισμού από φύλακα στα γραφεία του περιοδικού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, αποκάλυψε ότι βίωσε ρατσιστική διάκριση καθώς πήγαινε στα γραφεία του περιοδικού.

Όταν εκείνος προσπάθησε να μπει στην είσοδο των γραφείων, ένας φύλακας του έδωσε οδηγίες να εισέλθει στις εγκαταστάσεις μέσω της εισόδου τροφοδοσίας.

Ο Enninful, ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος αρχισυντάκτης του περιοδικού το 2017, δημοσίευσε λεπτομέρειες για το περιστατικό στο Twitter και στο Instagram την Τετάρτη το απόγευμα.

«Σήμερα δέχθηκα ρατσιστική διάκριση από έναν φρουρά ασφαλείας όταν μπήκα στο χώρο εργασίας μου», έγραψε. «Καθώς μπήκα, μου δόθηκε η εντολή να χρησιμοποιήσω την είσοδο τροφοδοσίας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Condé Nast moved quickly to dismiss the security guard, but it just goes to show that sometimes it doesn’t matter what you’ve achieved in the course of your life: the first thing that some people will judge you on is the colour of your skin.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) στις

Στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση στο Instagram, ο Enninful είπε στους σχεδόν 1 εκατ. ακολούθους τους ότι ο εκδότης της Vogue, κινήθηκε γρήγορα και απέλυσε τον εν λόγω φύλακα.


«Απλώς αυτό δείχνει ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία τι έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ζωής σας: Το πρώτο πράγμα που κάποιοι θα κρίνουν είναι το χρώμα του δέρματός σας», πρόσθεσε.

Η επί σειρά ετών φίλη του αρχισυντάκτη, Ναόμι Κάπμπελ, σχολίασε: «Πότε θα αλλάξει αυτό; Συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολύ καιρό. Λυπάμαι που έπρεπε να το περάσεις!! Μην το αφήσεις να σε ρίξει. Μείνε δυνατός».

Η συντάκτρια του περιοδικού, Σάρα Χάρις, απάντησε στην ανάρτηση του Enninful στο Instagram λέγοντας ότι το περιστατικό ήταν «αδικαιολόγητο», ενώ η ηθοποιός Γκέμα Τσαν έγραψε: «Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Συγγνώμη για αυτό που συνέβη σε εσένα Edward». 


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM