Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν το 2019 και ακόμα αγνοούνται

Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν το 2019 και ακόμα αγνοούνται Facebook Twitter
Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν τον 2019 και ακόμα αγνοούνται
0

Εκατοντάδες ηλικιωμένα άτομα με άνοια που εξαφανίστηκαν στην Ιαπωνία πέρυσι δεν έχουν βρεθεί ακόμη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πέρυσι εξαφανίστηκαν 17.479 άτομα που έπασχαν από άνοια, με 245 άτομα να μην έχουν καν υπολογιστεί σε αυτόν τον αριθμό ρεκόρ. 

Σημειώνεται δε, ότι η Ιαπωνία είναι η χώρα με τον ταχύτερα γηράσκων πληθυσμό στον κόσμο. Ποσοστό μεγαλύτερο του 28% του πληθυσμού της, περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι άνω των 65 ετών.

Το ποσοστό αυτό δε, υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί στο 35% έως το 2040.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που ήταν εν ζωή βρέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, τέσσερις από αυτούς βρέθηκαν δύο χρόνια, αφού έγινε δήλωση εξαφάνισης.

Από αυτούς που εξαφανίστηκαν, 460 πέθαναν, με σημαντικό ποσοστό αυτών να σκοτώνεται σε τροχαία ατυχήματα.

Ο αριθμός των εξαφανίσεων στην Ιαπωνία λόγω άνοιας έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και ο αριθμός αυτών που πάσχουν από την ασθένεια αναμένεται να φτάσει τα 7 εκατομμύρια έως το 2025.

Η Ryota Takeda, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας, δήλωσε την Πέμπτη πως «είναι σημαντικό ολόκληρη η κοινωνία να αντιμετωπίσει το ζήτημα σε στενή συνεργασία με την οικογένεια, τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK φιλοξενεί μια σειρά προγραμμάτων που καλύπτουν το θέμα της άνοιας, με στόχο να βοηθήσει οικογένειες που φροντίζουν όσους ζουν με την ασθένεια.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας κρίσης «άνοιας», που όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, αναμένεται να επηρεάσει και άλλες κοινωνίες με αυξημένο πληθυσμό ηλικιωμένων τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κάποια μορφή άνοιας, με το σύνολο να αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 7,3 εκατομμύρια άτομα, ή εναλλακτικά έναν στους πέντε Ιάπωνες ηλικίας 65 ετών και άνω, έως το 2025.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM