Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν το 2019 και ακόμα αγνοούνται

Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν το 2019 και ακόμα αγνοούνται Facebook Twitter
Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν τον 2019 και ακόμα αγνοούνται
0

Εκατοντάδες ηλικιωμένα άτομα με άνοια που εξαφανίστηκαν στην Ιαπωνία πέρυσι δεν έχουν βρεθεί ακόμη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πέρυσι εξαφανίστηκαν 17.479 άτομα που έπασχαν από άνοια, με 245 άτομα να μην έχουν καν υπολογιστεί σε αυτόν τον αριθμό ρεκόρ. 

Σημειώνεται δε, ότι η Ιαπωνία είναι η χώρα με τον ταχύτερα γηράσκων πληθυσμό στον κόσμο. Ποσοστό μεγαλύτερο του 28% του πληθυσμού της, περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι άνω των 65 ετών.

Το ποσοστό αυτό δε, υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί στο 35% έως το 2040.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που ήταν εν ζωή βρέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, τέσσερις από αυτούς βρέθηκαν δύο χρόνια, αφού έγινε δήλωση εξαφάνισης.

Από αυτούς που εξαφανίστηκαν, 460 πέθαναν, με σημαντικό ποσοστό αυτών να σκοτώνεται σε τροχαία ατυχήματα.

Ο αριθμός των εξαφανίσεων στην Ιαπωνία λόγω άνοιας έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και ο αριθμός αυτών που πάσχουν από την ασθένεια αναμένεται να φτάσει τα 7 εκατομμύρια έως το 2025.

Η Ryota Takeda, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας, δήλωσε την Πέμπτη πως «είναι σημαντικό ολόκληρη η κοινωνία να αντιμετωπίσει το ζήτημα σε στενή συνεργασία με την οικογένεια, τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK φιλοξενεί μια σειρά προγραμμάτων που καλύπτουν το θέμα της άνοιας, με στόχο να βοηθήσει οικογένειες που φροντίζουν όσους ζουν με την ασθένεια.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας κρίσης «άνοιας», που όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, αναμένεται να επηρεάσει και άλλες κοινωνίες με αυξημένο πληθυσμό ηλικιωμένων τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κάποια μορφή άνοιας, με το σύνολο να αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 7,3 εκατομμύρια άτομα, ή εναλλακτικά έναν στους πέντε Ιάπωνες ηλικίας 65 ετών και άνω, έως το 2025.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM