Γαλλία: 6 συλλήψεις για την κλοπή του έργου του Banksy από το Bataclan

Γαλλία: 6 συλλήψεις για την κλοπή του έργου του Banksy από το Bataclan Facebook Twitter
EPA
0

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, για την κλοπή του έργου που είχε δημιουργήσει Banksy στη μνήμη των θυμάτων του Bataclan.

Το έργο απεικόνιζε ένα κορίτσι που θρηνούσε και βρισκόταν σε μια ατσάλινη πόρτα του Bataclan, του συναυλιακού χώρου όπου 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγινε σε διάφορα σημεία του Παρισιού το 2015, με συνολικά 130 θύματα.

Στις αρχές του μήνα είχε εντοπιστεί στην Ιταλία το έργο του Banksy, σε καλή κατάσταση, έπειτα από κοινή επιχείρηση της ιταλικής και της γαλλικής αστυνομίας. Τώρα, έγιναν έξι συλλήψεις για την υπόθεση, σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας.

Γαλλία: 6 συλλήψεις για την κλοπή του έργου του Banksy από το Bataclan Facebook Twitter
EPA

Ο Banksy είχε δημιουργήσει αυτό το έργο, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι το 2018. Εκλάπη από το Bataclan τον Ιανουάριο του 2019 και σχεδόν 1,5 χρόνο αργότερα, στις 11 Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στην Ιταλία.

Αν και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας είχε καταγράψει τους δράστες να κόβουν την πόρτα και να την φορτώνουν σε βαν, ακόμη παραμένει άγνωστο το πώς το έργο του Banksy κατέληξε στην Ιταλία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM