Αργεντινή: Πωλείται το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα

Αργεντινή: Πωλείται το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα το 1928, στην πόλη Ροσάριο της Αργεντινής, πωλείται.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης, Φρανσίσκο Φαρούγκια, είχε αγοράσει το 2002 το 240 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα, σε ένα νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Στόχος του ήταν να το μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο, αλλά το σχέδιό του δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

«Είχαμε ένα σπουδαίο πολιτιστικό πρότζεκτ στο οποίο θα μετείχαν ο συγγραφέας και σκιτσογράφος Ρομπέρτο Φονταναρόσα και η τραγουδίστρια και συνθέτρια Μερσέδες Ρόσα. Όμως, μετά τον θάνατο και των δύο η ιδέα εγκαταλείφθηκε», είπε ο Φαρούγκια.

Ο Αργεντινός επιχειρηματίας δεν αποκάλυψε την τιμή του διαμερίσματος. Και παρότι παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να περιορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη για τη μελλοντική χρήση, δήλωσε ότι θα ληφθεί υπόψη «ποιες προσφορές θα σκοπεύουν να διατηρήσουν την ιστορική μνήμη του διαμερίσματος».

Το κτίριο που βρίσκεται το διαμέρισμα το είχε σχεδιάσει ο Αλεχάντρο Μπουστίγιο, που θεωρείται από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής της Αργεντινής. Τα τελευταία χρόνια το διαμέρισμα είχε γίνει κάποιου είδους μουσείου, με περιορισμένες επισκέψεις. Το νεοκλασικό είχε αρκετούς επιφανείς επισκέπτες, από τον πρώην πρόεδρο της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, έως τα παιδιά του Φιντέλ Κάστρο. Αλλά το είχε επισκεφθεί και ο Αλμπέρτο Γκρανάδο, συνοδοιπόρος του Τσε Γκεβάρα όταν εκείνος ταξίδεψε στη Νότια Αμερική με μοτοσικλέτα, τη δεκαετία του '50.

Με πληροφορίες από BBC, Listin Diario

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ