Απεργία της ΓΣΕΕ

Όπερα Βαρκελώνης: Μια διαφορετική συναυλία, με «θεατές» 2.292 φυτά- Η πρεμιέρα μετά την καραντίνα

Όπερα Βαρκελώνης: Μια διαφορετική συναυλία, με «θεατές» 2.292 φυτά- Η πρεμιέρα μετά την καραντίνα Facebook Twitter
EPA
0

Η Όπερα Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά τις πύλες της τη Δευτέρα, έπειτα από περίπου τρεις μήνες. Οι «θεατές» αυτής της συναυλίας όμως δεν χρειαζόταν να ανησυχούν για τις αποστάσεις. Ήταν 2.292 φυτά.

Σε αυτό το ήσυχο, φυλλώδες «κοινό», ένα κουαρτέτο εγχόρδων έπαιξε το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Crisantemi», ενώ η συναυλία αυτή μεταδόθηκε και σε livestreaming, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι ήθελαν διαδικτυακά.

Αυτή η παράσταση επελέγη για την «πρεμιέρα» της όπερας της Βαρκελώνης μετά το lockdown. Πρόθεση ήταν να αναδειχθεί το παράδοξο της εποχής του κορωνοϊού που βιώνει ο άνθρωπος. Ο Εουτζένιο Αμπούντιο, ο καλλιτέχνης πίσω από αυτή την παράσταση, εξήγησε ότι η φύση τον ενέπνευσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

«Άκουσα πολλά περισσότερα πουλιά να κελαηδούν. Και τα φυτά στον κήπο μου- και έξω- μεγάλωσαν πιο γρήγορα. Χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι ίσως τώρα μπορώ να συνδεθώ ακόμη πιο στενά με τους ανθρώπους και τη φύση», δήλωσε σχετικά.

«Η φύση προχώρησε και κατέλαβε τους χώρους που της είχαμε αρπάξει», είπε ο Αμπούντιο από σκηνής, στην απογευματινή πρόβα, ενώ τα 2.292 φυτά είχαν τοποθετηθεί το κάθε ένα σε μία θέση, πριν από τη συναυλία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

«Μπορούμε να επεκτείνουμε την ενσυναίσθησή μας; Ας ξεκινήσουμε με την τέχνη και τη μουσική, σε αυτό το υπέροχο θέατρο, καλώντας τη φύση μέσα»«, συμπλήρωσε ο Αμπούντιο μιλώντας μέσα στο νεοκλασικό θέατρο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Τα φυτά που «απόλαυσαν» αυτή την ιδιαίτερη συναυλία θα δοθούν σε γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» εναντίον του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters, AP

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ