Πολωνός πρόεδρος: Η LGBTQ «ιδεολογία» χειρότερη από τον κομμουνισμό

Πολωνός πρόεδρος: Η LGBTQ «ιδεολογία» χειρότερη από τον κομμουνισμό Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα αποκάλεσε την προώθηση των δικαιωμάτων των LGBTQ «ιδεολογία» πιο καταστροφική κι από τον κομμουνισμό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η γενιά των γονιών του αγωνίστηκε κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας για 40 χρόνια: «Δεν αγωνίστηκε γι'αυτό ώστε να εμφανιστεί μια νέα ιδεολογία ακόμα πιο καταστροφική».

Ο ίδιος που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές της 28ης Ιουνίου, είναι σύμμαχος του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) που πολλοί καταγγέλλουν για την ατζέντα κατά των ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με την ILGA-Europe -οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBT- η Πολωνία είναι η χώρα με τη χειρότερη απόδοση σε θέματα δικαιωμάτων LGBT στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καταδεικνύει η σχετική λίστα.

Το PiS κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στο πολωνικό κοινοβούλιο με μια συντηρητική-εθνικιστική ατζέντα αυστηρών καθολικών αξιών - που υποστηρίζει με ζέση την παραδοσιακή οικογένεια και αντιτίθεται σθεναρά στους γάμους ομοφυλοφίλων.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του στο Brzeg της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ο Ντούντα είπε πως «οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και δεν είναι δυνατό για κανένα ίδρυμα να παρεμβαίνει στον τρόπο που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους».


Στις 10 Ιουνίου, μάλιστα, υπέγραψε τον «Οικογενειακό Καταστατικό Χάρτη» ("Family Charter"), που περιλαμβάνει προτάσεις όπως την αποτροπή γκέι ζευγαριών να παντρεύονται ή να υιοθετούν παιδιά και την απαγόρευση της διδασκαλίας για LGBT ζητήματα στα σχολεία.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ