Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές

Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές Facebook Twitter
ΕPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού συνδέεται με την καταστροφή της φύσης, τόνισε ο πρίγκιπας Κάρολος και υπογράμμισε ότι αν η ανθρωπότητα δεν πάρει μαθήματα από αυτή την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με τέτοιες απειλές.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βίωσε από πρώτο χέρι τον κορωνοϊό, καθώς βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, τον Μάρτιο. «Τη γλίτωσα σχετικά ελαφρά», είπε μιλώντας στο SkyNews, καθώς τα συμπτώματά του ήταν ήπια.

«Ήμουν τυχερός στην περίπτωσή μου... Αλλά το είχα και μπορώ να καταλάβω τι πέρασαν άλλοι άνθρωποι», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι συμμερίζεται τον πόνο εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους και δεν μπόρεσαν να είναι δίπλα τους. «Αυτό, για εμένα, είναι το πιο φρικτό πράγμα», συμπλήρωσε.

Η εμπειρία αυτή τον έκανε πιο αποφασισμένο να πιέσει, να φωνάξει και να παροτρύνει, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην προώθηση της «πράσινης» ατζέντας του. Και έκανε έκκληση να ξαναμπεί η φύση «στο κέντρο της οικονομίας μας».

«Πριν από αυτό, σπρώξαμε τη φύση στις παρυφές. Εκμεταλλευτήκαμε, σκάψαμε και κόψαμε τα πάντα, σαν να μην υπήρχε αύριο, σαν να μην έχει σημασία», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος και υπογράμμισε ότι αν η ανθρωπότητα δεν πάρει μαθήματα από την πανδημία, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοια απειλή στο μέλλον.

«Όσο περισσότερο υπονομεύουμε τον φυσικό κόσμο, όσο περισσότερο καταστρέφουμε τη βιοποικιλότητα, τόσο πιο πολύ εκθέτουμε τον εαυτό μας σε αυτού του είδους τον κίνδυνο», υπογράμμισε. «Είχαμε και άλλες καταστροφές με τον Sars τον Έμπολα και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Όλα αυτά τα πράγματα σχετίζονται με την απώλεια της βιοποικιλότητας. Οπότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξαναφέρουμε τη φύση στο επίκεντρο», συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ