Έκρυθμη η κατάσταση στις ΗΠΑ: Άλλοι τρεις νεκροί εν μέσω οργισμένων διαδηλώσεων

Έκρυθμη η κατάσταση στις ΗΠΑ: Άλλοι τρεις νεκροί εν μέσω οργισμένων διαδηλώσεων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις ΗΠΑ, μέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. 

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των οργισμένων διαδηλώσεων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο για δύο ανθρώπους στο Ντέιβενπορτ της Αϊόβα και ένα άνδρα στο Λούισβιλ του Κεντάκι που έπεσε νεκρός όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά πλήθους σε χώρο στάθμευσης. 

Πιο συγκεκριμένα, στο Ντέιβενπορτ, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα, σημειώθηκε σειρά επεισοδίων με πυροβολισμούς με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιβενπορτ, Πολ Σικόρσκι, αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση, το βράδυ της Κυριακής, από ομάδα διαδηλωτών,  με έναν από τους αξιωματικούς του σώματος να τραυματίζεται. Ο Σικόρσκι είπε πως δεν είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ωστόσο  γνωρίζει πως «είναι καλή η διάθεσή του».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνοίας του Λούισβιλ, Στιβ Κόνραντ, οι αστυνομικοί και οι άνδρες της Εθνοφρουράς βρίσκονταν στο σημείο για να διαλύσουν ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων έξω από σούπερ μάρκετ, όταν κάποιος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Η αστυνομία επέστρεψε τα πυρά με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να πέσει νεκρός. 

Πολλές αμερικανικές πόλεις συγκλονίζονται από κύμα διαδηλώσεων και ταραχών μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς την περασμένη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ