Η διαφορετική καραντίνα ενός ζευγαριού: Μόνοι τους, σε ένα μεσαιωνικό κάστρο- ξενοδοχείο 5 αστέρων

Η διαφορετική καραντίνα ενός ζευγαριού: Μόνοι τους, σε ένα μεσαιωνικό κάστρο- ξενοδοχείο 5 αστέρων Facebook Twitter
0

Η 23χρονη Λόρα και ο 28χρονος Μάικλ πέρασαν μια καραντίνα που ακούγεται σαν παραμύθι: οι δυο τους σε ένα μεσαιωνικό κάστρο που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στην Ιρλανδία.

Το ζευγάρι ήταν οι μόνοι κάτοικοι του Ashford Castle, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων κινηματογράφο, σπα, στοές για δοκιμή κρασιών και 83 δωμάτια. Ο 28χρονος είναι ο διευθυντής του ξενοδοχείου και η 23χρονη είναι υπεύθυνη βάρδιας.

Συνήθως, η Λόρα Τζέιμσον και ο Μάικλ Σμιθ μένουν στο κοντινό χωριό, το Κρος, και πηγαίνουν στο κάστρο για να εργαστούν. Όμως, τις τελευταίες 9 εβδομάδες- από όταν επιβλήθηκε η καραντίνα λόγω κορωνοϊού- παρέμειναν οι δυο τους στο κάστρο, φροντίζοντας τις εγκαταστάσεις μέχρι να επιστρέψουν οι τουρίστες.

«Ήταν σουρεαλιστικό. Ήμασταν απίστευτα τυχεροί που μπορέσαμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία, είναι το πιο εκπληκτικό μέρος», δήλωσε η Τζέιμσον. «Ανακαλύψαμε πράγματα όχι μόνο για τη δουλειά, αλλά και ο ένας για τον άλλον. Είναι κάτι που θα θυμόμαστε με τρυφερότητα», είπε από την πλευρά του ο Σμιθ.

Αν και ακούγεται παραμυθένιο, η διαμονή στο κάστρο δεν ήταν απόλυτα... πριγκιπική για το ζευγάρι, που γνωρίστηκε εκεί πριν από τρία χρόνια. «Όταν κάνουμε τη δουλειά μας είναι σχετικά βαρετό», παραδέχονται. Τα καθήκοντά τους περιελάμβαναν σκούπισμα, ξεσκόνισμα πολυελαίων, ενώ έπρεπε να πατούν 160 καζανάκια, αλλά και να απαντούν σε email και τηλεφωνήματα.

Βέβαια, όταν τελείωναν οι δουλειές, ερχόταν η ώρα της απόλαυσης. Το βράδυ διαλέγουν ένα μπουκάλι κρασί από το κελάρι και πηγαίνουν στον ιδιωτικό κινηματογράφο των 32 θέσεων. Το ζευγάρι παρακολούθησε εκεί και τις 8 σεζόν του Game of Thrones.

Από την άλλη, τους πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσουν τη διαμονή στο κάστρο. «Αρχικά ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί. Ακούς πατώματα να τρίζουν, τον αέρα και τις πόρτες. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός αρχίσαμε να το αισθανόμαστε σπίτι μας», περιέγραψε η Τζέιμσον ενώ σημείωσε ότι από τα πράγματα που τους πήρε χρόνο να συνηθίσουν ήταν το κλείσιμο του κλιματισμού. «Στην αρχή ήταν τρομακτικό, ακουγόταν σαν να βρίσκεται κάποιος μέσα».

Πάντως, ο Σμιθ σημειώνει ότι παρότι στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ η «Λάμψη», τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά για τους φύλακες του ξενοδοχείου, τελικά το Ashford Castle αποδεικνύεται... άκακο. «Μέχρι στιγμής όλα καλά», συμπληρώνει.

Όμως, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Οι δυο τους αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν ανοίξει το κάστρο για τους τουρίστες, στις Ιουλίου. «Θα είναι μια επιστροφή στην πραγματικότητα», σχολίασε η Τζέιμσον, ενώ ο Σμιθ παραδέχθηκε: «Θα είναι λυπηρό όταν θα πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά».

Το συγκεκριμένο κάστρο χτίστηκε το 1228, από την οικογένεια ντε Μπούργκο. Τον 18ο αιώνα στο Ashford Castle προστέθηκε ένα γαλλικού τύπου chauteu και μετά πέρασε στα χέρια της οικογένειας Γκίνες, που πρόσθεσε δέντρα και βικτωριανές επεκτάσεις. Από τη στιγμή που έγινε ξενοδοχείο, έχει φιλοξενήσει Αμερικανούς προέδρους και σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους ο Τζον Φορντ, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και ο Μπραντ Πιτ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM