Τζαμάλ Κασόγκι: Η αρραβωνιαστικιά του αντιδρά στη «συγχώρεση» των δολοφόνων από την οικογένεια

Τζαμάλ Κασόγκι: Η αρραβωνιαστικιά του αντιδρά στη «συγχώρεση» των δολοφόνων από την οικογένεια Facebook Twitter
Ο Τζαμάλ Κασόγκι με την Χατιτσέ Τσενγκίζ (Πηγή φωτό Τwitter)
0

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συγχωρέσει τους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι, τόνισε η αρραβωνιαστικιά του, Χατιτσέ Τσενγκίζ, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας του δημοσιογράφου.

Ο Σαλάχ Κασόγκι, ένας από τους γιους του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έγραψε στο Τwitter ότι η οικογένεια συγχωρεί τους δράστες.

Η Χατιτσέ Τσενγκίζ αντέδρασε στην κίνηση αυτή της οικογένειας, που προκάλεσε αίσθηση. «Ο Τζαμάλ Κασόγκι έχει γίνει διεθνές σύμβολο, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε από εμάς, που το θαυμάζουν και το αγαπούν. Η ενέδρα και η στυγερή δολοφονία του δεν παραγράφεται και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συγχωρέσει τους δολοφόνους του. Εγώ και άλλοι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη για τον Τζαμάλ», έγραψε στο Τwitter η γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτεί τον Κασόγκι.

Η σορός του αρθρογράφου της Washington Post δεν βρέθηκε ποτέ. Φέρεται να διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο. Τον Δεκέμβριο του 2019, δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σε θάνατο 5 άνδρες- που δεν κατονομάστηκαν- για τον ρόλο τους στη φρικτή δολοφονία. Η ειδική επιτετραμμένη του ΟΗΕ, Ανιές Κάλαμαρντ, είχε χαρακτηρίσει τη δίκη «αντίθεση της δικαιοσύνης» και είχε κάνει έκκληση για διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

«Ο Τζαμάλ δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του, ενώ έπαιρνε έγγραφα για τον γάμο μας. Οι δολοφόνοι ήρθαν από τη Σαουδική Αραβία έχοντας προσχεδιάσει να τον παρασύρουν, να τον αιφνιδιάσουν και να τον σκοτώσουν. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να συγχωρήσει τους δολοφόνους. Δεν θα συγχωρήσουμε τους δολοφόνους, ούτε αυτούς που διέταξαν τη δολοφονία», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή της η Τσενγκίζ.


Δύο ημέρες νωρίτερα, ο γιος του δημοσιογράφου, Σαλάχ Κασόγκι, είχε γράψει ότι η οικογένεια συγχωρεί τους δράστες. «Σε αυτήν την ευλογημένη νύχτα του ευλογημένου μήνα [του Ραμαζανιού] θυμόμαστε το ρητό του Θεού: Αν κάποιος συγχωρήσει και κάνει συμφιλίωση, η ανταμοιβή του θα οφείλεται από τον Αλλάχ. Γι 'αυτό εμείς, οι γιοι του μάρτυρα Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοινώνουμε τη συγχώρεση εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα μας, αναζητώντας τον παντοδύναμο Θεό», έγραψε στο Twitter.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση η φωτογραφία του γιου του, Σαλάχ, τη στιγμή που έδινε το χέρι του στον πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον άνθρωπο που σύμφωνα με πολλούς διέταξε την εκτέλεσε τους δημοσιογράφου. Τον Οκτώβριο του 2019, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα του, ο Σαλάχ είχε εκφράσει απόλυτη εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ καταφέρθηκε εναντίον όσων «προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση για να πλήξουν τη χώρα μου και τους ηγέτες της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ