Απορρίφθηκε δωρεά 200.000 δολ. του ράπερ 6ix9ine - Σε οργάνωση για παιδιά

Απορρίφθηκε δωρεά 200.000 δολ. του ράπερ 6ix9ine - Σε οργάνωση για παιδιά Facebook Twitter
0

Απορρίφθηκε η δωρεά 200.000 δολαρίων που έκανε ο ράπερ 6ix9ine σε οργάνωση για παιδιά.

Η Share Our Strength -οργάνωση που "τρέχει"την εκστρατεία No Kid Hungry, κατά της παιδικής πείνας και φτώχειας στις ΗΠΑ- απέδωσε την απόφασή της στο ότι είναι πάγια τακτική της να μη δέχετααι χρηματοδοτήσεις από δωρητές οι αξίες των οποίων δεν συνάδουν με εκείνες της οργάνωσης.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη προσφορά του κ.Χερνάντες στην πρωτοβουλία No Kid Hungry, ωστόσο ενημερώσαμε τους εκπροσώπους τους πως την αρνούμαστε. Ως οργάνωση αφιερωμένη στο παιδί, είναι πολιτική μας να απορρίπτουμε δωρεές από ανθρώπους των οποίων η δραστηριότητα δεν συμμορφώνεται με τη δική μας αποστολή και αξίες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Ο ράπερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ντάνιελ Χερνάντες, που προσφάτως αφέθηκε ελεύθερος για εγκλήματα που είχε διαπράξει ενόσω ήταν μέλος συμμορίας, χαρακτήρισε την απόφαση «σκληρή». «Δεν έχω δει ποτέ τίποτα πιο σκληρό» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram, την οποία λίγο αργότερα διέγραψε.

Ο ίδιος είχε αποφύγει και το 2015 τη φυλάκιση για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών.

Αποφυλακίστηκε πρόωρα το απόγευμα της Τρίτης ο ράπερ Tekashi 6ix9ine ο οποίος θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ' οίκον.

Υπενθυμίζεται πως ο 6ix9ine αποφυλακίστηκε πρόωρα, αρχές Απριλίου, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για την υγεία του, στο γενικότερο πλαίσιο αποσυμφόρησης των φυλακών της Νέας Υόρκης ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο ίδιος θα εκτίσει κατ' οίκον το υπόλοιπο της ποινής του, για συμμετοχή σε συμμορία.

Ο Tekashi 6ix9ine είχε παραδεχθεί τον Φεβρουάριο του 2019 την ενοχή του για εννιά εγκλήματα ανάμεσα στα οποία η συμμετοχή σε απόπειρα φόνου και η διακίνηση ναρκωτικών. «Ζητώ συγνώμη στο δικαστήριο, σε οποιονδήποτε πλήγωσα, στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους θαυμαστές μου για όσα έκανα και τους απογοήτευσα», είχε δηλώσει τότε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ