ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά όλοι με μάσκα στο αεροπλάνο - Ποιες εταιρίες εφαρμόζουν το μέτρο

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά όλοι με μάσκα στο αεροπλάνο - Ποιες εταιρίες εφαρμόζουν το μέτρο Facebook Twitter
0

Ορισμένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν τώρα από τους επιβάτες να φορούν μάσκα προσώπου σε πτήσεις για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εισάγουν νέες πολιτικές υγείας και ασφάλειας τόσο για τους επιβάτες όσο και για το πλήρωμα καμπίνας αυτή την εβδομάδα. Άλλοι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο καθιστούν επίσης υποχρεωτική τη μάσκα όταν ξαναρχίζουν τις πτήσεις, μεταδίδει το BBC.

Ενώ περίπου το 90% των διεθνών πτήσεων έχουν ακυρωθεί, οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν να συνεχίσουν σταδιακά τα αεροπορικά ταξίδια από αυτόν τον μήνα.

Από τη Δευτέρα, ο αμερικανικός αερομεταφορέας Delta δήλωσε ότι απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν μάσκα ή άλλο κάλυμμα προσώπου στην περιοχή του check-in, στα σαλόνια αναμονής, σε περιοχές της πύλης επιβίβασης και μέσα στα αεροπλάνα για ολόκληρη την πτήση.

Η American Airlines και η United δήλωσαν επίσης ότι θα αρχίσουν να απαιτούν μάσκες για τους επιβάτες, μαζί με το πλήρωμα της καμπίνας. Οι αερομεταφορείς λένε ότι πρόκειται για προσωρινά μέτρα καθώς αρχίζουν ξανά τις πτήσεις.

«Αναζητούμε την ευημερία των πελατών μας για να τους δώσουν ηρεμία ενώ ταξιδεύουν μαζί μας», δήλωσε ο Kurt Stache, εκπρόσωπος της American Airlines. «Προχωράμε γρήγορα σε αυτές τις βελτιώσεις και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες και τα μέλη της ομάδας μας καθώς προχωράμε μαζί αυτές τις ώρες».

«Τα καλύμματα προσώπου θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους επιβάτες και εμείς θα παρέχουμε μάσκες στους επιβάτες δωρεάν», δήλωσε η Maddie King, εκπρόσωπος της United Airlines.

Αλλά, δεν υποχρεώνουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες τους επιβάτες να φορούν μάσκες προσώπου. Η Qantas είπε ότι «δεν απαιτείται στην Αυστραλία να φορούν μάσκες. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από την κυβέρνηση ή τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για τα ταξίδια μετά την άρση των περιορισμών».

Ο Αυστραλός εθνικός αερομεταφορέας δήλωσε στον ιστότοπό του: «Ενώ ο κίνδυνος μετάδοσης κορωνοϊού σε αεροσκάφος θεωρείται χαμηλός, έχει εφαρμοστεί κοινωνική απόσταση σε όλες τις πτήσεις». Αυτή τη στιγμή ακολουθεί οδηγίες από τους επικεφαλής της επιτροπής υγείας της Αυστραλίας.

Όταν πρόκειται για μια παγκόσμια πολιτική που πρέπει να ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες, υπάρχουν διάφοροι φορείς που προσφέρουν καθοδήγηση, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών. (ΙΑΤΑ). «Η χρήση μάσκας σε πτήση είναι μεταξύ των μέτρων που προτείνονται σε έναν χάρτη πορείας της βιομηχανίας για την επανεκκίνηση των πτήσεων που συζητάμε με τους ενδιαφερόμενους και τις κυβερνήσεις του κλάδου», δήλωσε εκπρόσωπος της IATA.

Άλλα μέτρα στις πτήσεις

 

Οι αεροπορικές εταιρείες εισάγουν μια σειρά μέτρων ασφαλείας για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για προσωρινά μέτρα ή περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Τα κυριότερα μέτρα, όπως η απολύμανση πριν από την πτήση των κοινόχρηστων περιοχών εφαρμόζονται  ευρέως μαζί με τη μείωση του αριθμού των ατόμων σε κάθε πτήση.

Οι επιβάτες ενθαρρύνονται επίσης να έχουν μαζί τους τα δικά τους τρόφιμα και ποτά για να μειώνεται η επαφή με το πλήρωμα.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM