Γερμανία: Στους 6.288 οι νεκροί - Νέα μείωση του δείκτη R0

Γερμανία: Στους 6.288 οι νεκροί - Νέα μείωση του δείκτη R0 Facebook Twitter
EPA
0

Στους 6.288 ανέρχονται οι νεκροί από τον κωρονοϊό στη Γερμανία ενώ ο επιδημιολογικός δείκτης R0 μειώθηκε στο 0,75. 

Ο αριθμός των θυμάτων Γερμανία αυξήθηκε κατά 173 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες. Ο απολογισμός νεκρών της περασμένης ημέρας είναι ελαφρά χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα (202).

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.478 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 159.119, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αύξηση σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (1.304).

Μείωση του επιδημιολογικού δείκτη R0

Στο 0,75 μειώθηκε εκ νέου ο επιδημιολογικός δείκτης R0 του κορωνοϊού, ο οποίος υποδεικνύει τον ρυθμό μετάδοσης της νόσου. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο δείκτης που αναφέρεται στο σε πόσα άτομα μεταδίδει κάθε ασθενής τον Covid-19, μειώθηκε και πάλι από το 1,0 που ήταν την προηγούμενη μέρα στο 0,75, υποδεικνύοντας ότι στατιστικά κάθε ασθενής μεταδίδει τον ιό σε λιγότερο από ένα ακόμη άτομο.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου καθηγητής Λοιμωξιολογίας Λόταρ Βίλερ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι ο R0 θα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κάτω από το 1,0, προκειμένου να θεωρηθεί ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει τονίσει ότι η εξέλιξη του δείκτη θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την λήψη αποφάσεων περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων προστασίας.

Διακοπές εντός Γερμανίας 

Την ελπίδα ότι το καλοκαίρι θα είναι εφικτός ο τουρισμός στην Γερμανία εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τομάς Μπάραϊς, διευκρινίζοντας όμως ότι για την ώρα δεν βλέπει για τους επόμενους μήνες «θετικά μηνύματα» για διακοπές στο εξωτερικό. «Ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα καταστήσουμε εφικτό τον τουρισμό στην Γερμανία, ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν διακοπές στην πατρίδα τους», δήλωσε ο κ. Μπάραϊς σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, επέμεινε όμως ότι προτεραιότητα έχει η προστασία της υγείας των πολιτών.

Τα ταξίδια θα γίνονται μόνο υπό τις αυστηρότερες προφυλάξεις, εξήγησε ο Γερμανός υφυπουργός και αναφέρθηκε στην χρήση προστατευτικών μασκών, αντισηπτικών και στην τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, αλλά και στην δυνατότητα το προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων να υποβάλλεται σε τεστ για τον κορωνοϊό, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να κάνουν ξένοιαστοι τις διακοπές τους. Διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου να φιλοξενήσει τους τουρίστες οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα επέλεγαν το εξωτερικό για τις διακοπές τους. «Η Γερμανία είναι μεγάλη, έχει πολλούς τουριστικούς προορισμούς. Δεν ανησυχούμε για αυτό», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά «τα μεγάλα, μακρινά ταξίδια», ο κ. Μπάραϊς δήλωσε ότι ακόμη δεν βλέπει κάποιο θετικό σήμα, καθώς πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα με τον κορωνοϊό και εκτίμησε ότι θα ισχύουν ταξιδιωτικές οδηγίες και πέρα από τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ