Νέο τεστ αντισωμάτων «με ακρίβεια 99%» εγκρίθηκε για χρήση σε όλη την Ευρώπη

Νέο τεστ αντισωμάτων «με ακρίβεια 99%» εγκρίθηκε για χρήση σε όλη την Ευρώπη Facebook Twitter
Νέο τεστ αντισωμάτων «με ακρίβεια 99%» εγκρίθηκε για χρήση σε όλη την Ευρώπη (EPA)
0

Ένα νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, το οποίο φέρεται να είναι 99% ακριβές, έχει πιστοποιηθεί για χρήση σε όλη την Ευρώπη.

Οι ειδικοί της εταιρείας Abbott, η οποία εδρεύει στο Μέινχεντ της Βρετανίας δήλωσαν ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν αποσταλεί εκατομμύρια εργαστηριακά τεστ σε όλη την Ευρώπη.

Το διαγνωστικό τεστ της εταιρείας έχει λάβει σήμα CE (πιστοποίησης) που δείχνει ότι υπόκειται στους κανόνες ασφαλείας της ΕΕ και μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί σε εργαστήρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να ελέγξει τη δημιουργία αντισωμάτων σε άτομο που έχει βρεθεί θετικός με τον Covid-19.

Το τεστ αναγνωρίζει την πρωτεΐνη IgG που παράγει το σώμα όταν έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και αυτό μπορεί να παραμείνει στο σώμα για μήνες, ενδεχομένως και χρόνια.

Σε δοκιμές που έκανε, η Abbott ισχυρίστηκε ότι το προϊόν της έδειξε «ευαισθησία» μεγαλύτερη από 99%, 14 ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων σε 73 ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Επίσης το τεστ αποδείχθηκε περισσότερο από 99% ακριβές στην αναγνώριση 1.070 αρνητικών δειγμάτων που δεν περιείχαν αντισώματα για τον Covid-19.

Το τεστ της Abbott, που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μηχανήματα που βρίσκονται ήδη σε εργαστήρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για την αναγνώριση ασθενών που είχαν λοίμωξη από κορωνοϊό και μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους επειδή πλέον έχουν αποκτήσει αντισώματα.

Θα μπορούσε επίσης, το τεστ να είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και για άτομα με άλλους βασικούς ρόλους στην κοινωνία.

Η διεξαγωγή εκτεταμένων τεστ τόσο σε ασθενείς που έχουν τη λοίμωξη όσο και σε όσους έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό είναι πιθανό να αποτελεί βασικό μέρος της άρσης των κυβερνητικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη Βρετανία στις 23 Μαρτίου.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τη λοίμωξη του Covid-19 θα εμφανίσουν μακροπρόθεσμη ανοσία.

Ο Μάικ Κλέιτον, διευθύνων σύμβουλος του διαγνωστικού τμήματος της Abbott στη Βόρεια Ευρώπη είπε πως η εταιρεία «έχει επικεντρωθεί στη διάθεση των τεστ στην αγορά το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να παρέχουμε τα τεστ αντισωμάτων αμέσως, καθώς θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιος είχε τον ιό, ενώ επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Συνεργαζόμαστε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους φορείς δημόσιας υγείας και τα ιδιωτικά εργαστήρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιτρέψουμε τη χρήση αυτού του τεστ εδώ» πρόσθεσε.

Η Abbott αυξάνει σημαντικά την ευρωπαϊκή της παραγωγή για το τεστ των αντισωμάτων ενώ έχει επίσης πει ότι θα αναπτύξει σύντομα τεστ για την ανίχνευση του αντισώματος IgM, προκειμένου να επεκτείνει το φάσμα των πιθανών τεστ αντισωμάτων.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου στη Ντάουνινγκ Στριτ την Τρίτη ότι άτομα άνω των 65 ετών και οι οικογένειές τους θα είναι πλέον επιλέξιμα για το τεστ, καθώς και άτομα που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να εργαστούν, αν και έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού.

Όσοι μένουν σε γηροκομεία και το προσωπικό θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα, ενώ τα τεστ θα γίνονται και σε ασυμπτωματικούς ασθενείς και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η ζήτηση για το κιτ του τεστ στο σπίτι έχει υπερβεί μέχρι στιγμής τις διαθέσιμες προμήθειες με τον ιστότοπο για τις παραγγελίες να αναγκάζεται να κλείνει μέσα σε λίγες ώρες.

Οι πολίτες δεν μπορούσαν να παραγγείλουν τα συγκεκριμένα τεστ στο Διαδίκτυο ήδη από τις 9.10 π.μ. της Δευτέρας - την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα όπου τα τεστ ήταν διαθέσιμα.

Τα κιτ τελείωσαν περίπου δύο λεπτά μετά την έναρξη της διάθεσής του την Παρασκευή, και όσοι επιχείρησαν να παραγγείλουν είπαν ότι και το Σάββατο είχαν εξαντληθεί μέσα σε 15 λεπτά.

Με πληροφορίες του Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM