«Στιγμή μέγιστου κινδύνου, νωρίς για χαλάρωση μέτρων» -Οι πρώτες δηλώσεις του Τζόνσον μετά τον κορωνοϊό

«Στιγμή μέγιστου κινδύνου, νωρίς για χαλάρωση μέτρων» -Οι πρώτες δηλώσεις του Τζόνσον μετά τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για την άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία για τον κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ως «μέγιστου κινδύνου», στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, την πρώτη ημέρα επιστροφής του στα καθήκοντά του, ο Τζόνσον τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμη να χαλαρώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, αν και αναγνώρισε ότι η Βρετανία αναστρέφει το κλίμα στη μάχη κατά του ιού. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων από τα τέλη Μαρτίου, με 413 νεκρούς σε 24 ώρες. 

«Αν αυτός ο ιός ήταν κάποιος που μας έκανε σωματική επίθεση, ένα αόρατος, απρόσμενος ληστής- που από προσωπική εμπειρία σας λέω ότι είναι- τότε αυτή είναι η στιγμή που αρχίσαμε να παλεύουμε εναντίον του στο πάτωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι η Βρετανία κάνει πρόοδο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία και πραγματικά σημάδια ότι περνάμε την κορύφωση. Χάρη στον αλτρουισμό σας, τη συλλογική εθνική αποφασιστικότητα, αναστρέφουμε το κλίμα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού», ανέφερε, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι στιγμή «μέγιστου κινδύνου».

«Υπάρχει ο κίνδυνος δεύτερης κορύφωσης, να χάσουμε τον έλεγχο με τον ιό. Κάτι που θα σημαίνει όχι μόνο ένα νέο κύμα θανάτου και ασθένειας, αλλά και μια οικονομική καταστροφή. Θα έπρεπε ξανά να επιβάλλουμε περιορισμούς και να πατήσουμε το φρένο στην οικονομία», υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Αρνούμαι να πετάξω όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες του βρετανικού λαού. Σας ζητώ να συγκρατήσετε την ανυπομονησία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας για την προσμονή να χαλαρώσουν τα μέτρα.

«Όταν θα είμαστε σίγουροι ότι έχει τελειώσει αυτή η πρώτη φάση, ότι έχουμε αποφύγει μια δεύτερη κορύφωση, τότε θα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση, που θα αρχίσουμε σταδιακά να χαλαρώνουμε τους περιορισμούς και να βάλουμε μπροστά μία- μία τις μηχανές της οικονομίας», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Δεν μπορούμε να πούμε τώρα με λεπτομέρειες πότε, πώς και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτή η διαδικασία», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ