Κορωνοϊος: Γιατί η Γαλλία απαγόρευσε να πωλούνται προϊόντα νικοτίνης στο διαδίκτυο και βάζει όριο στα φαρμακεία

Κορωνοϊος: Γιατί η Γαλλία απαγόρευσε να πωλούνται προϊόντα νικοτίνης στο διαδίκτυο και βάζει όριο στα φαρμακεία Facebook Twitter
0

Η δημοσιοποίηση μιας μελέτης για το κάπνισμα και τον κορωνοϊό, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αύξηση πωλήσεων και τώρα η Γαλλία απαγορεύει την πώληση μιας σειράς προϊόντων νικοτίνης.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία απαγόρευσε τη διαδικτυακή πώληση προϊόντων νικοτίνης και περιόρισε την πώλησή τους στα φαρμακεία, λίγο αφότου οι ερευνητές πρότειναν ότι η νικοτίνη μπορεί να διαδραματίζει ρόλο στην προστασία έναντι του κορωναϊού.

Οι νέοι κανόνες καλύπτουν προϊόντα όπως τσίχλες νικοτίνης και επιθέματα (πατς), σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Την περασμένη εβδομάδα, στοιχεία από νοσοκομείο του Παρισιού έδειξαν ότι οι καπνιστές ήταν στατιστικά λιγότεροι μεταξύ όσων εισαχθεί  σε κλινικές για Covid-19. Οι δοκιμές πρόκειται να συνεχιστούν στη Γαλλία.

Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι θα επιτρέπεται στους πολίτες να αγοράζουν από τα προϊόντα αυτά, μόνο προμήθειες για ένα μήνα  Αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο μέσω φαρμακείων - τα οποία θα διατηρούν ένα μητρώο όλων των ατόμων που τα αγοράζουν.

Ο στόχος είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να παρέχουν υπερβολική νικοτίνη στο σώμα τους, με την ελπίδα να προστατευθούν από τον κορωναϊό, και επίσης να προστατευθεί ο εφοδιασμός για άτομα που χρειάζονται τα προϊόντα, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC στο Παρίσι.

Η αυξημένη ζήτηση προϊόντων νικοτίνης ξεκίνησε αφού οι ερευνητές δήλωσαν πως παρατήρησαν χαμηλό αριθμό καπνιστών μεταξύ αυτών που νοσηλεύτηκαν. Η θεωρία ότι η νικοτίνη θα μπορούσε να παίζει ρόλο, αναμένεται να εξεταστεί σε νοσοκομείο του Παρισιού, χρησιμοποιώντας πατς νικοτίνης.

Ο επικεφαλής υγείας της κυβέρνησης είπε ότι η μελέτη ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά προειδοποίησε ότι το κάπνισμα σκότωσε 75.000 άτομα ετησίως στη Γαλλία. Ο αξιωματούχος προειδοποίησε επίσης ότι οι καπνιστές που μολύνθηκαν με κορωνοϊό είχαν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ